Promo / Gospodarstvo

Prva poslijeratna baranjska tiskara

Prva poslijeratna baranjska tiskara

BELI MANASTIR - Otvaranje svakog novog radnog mjesta u ova krizna vremena hvale je vrijedno, a najmanje tri (za početak) trebala bi biti otvorena već na proljeće ove godine. Mjesto radnje je belomanastirska Poslovna zona - Zapad, a poslodavac marketinška tvrtka Devas media iz Belog Manastira, koja u zoni gradi prvu poslijeratnu baranjsku tiskaru većih mogućnosti.

- Nakon zatvaranja grafičke tvrtke Slovo i beljske tiskare u Kneževu, osjetio se nedostatak tvrtki koje se bave sličnom djelatnošću, a budući da sam diplomirao marketing, odlučio sam se upravo za tiskaru - kaže 32-godišnji vlasnik Devas medije Dejan Gragoran.

Prvi su radovi u zoni počeli 2008. godine, kada je kriza tek bila na pomolu. Unatoč svemu, realizirao je kredite kod poslovnih banaka i HBOR-a te krenuo s približno 2,5 milijuna kuna teškom investicijom. Ispunio je sve uvjete iz ugovora potpisanog s Gradom Belim Manastirom (vezanim uz izgradnju poslovnog prostora na gradskom zemljištu) i očekuje njegovu realizaciju. Pogon, u sklopu kojega je, osim proizvodnog dijela, planirano opremanje izložbenog i uredskog prostora, skoro je gotov, a predstoji samo “šminka” i instaliranje strojeva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Želja nam je kompletirati ponudu svih promo-artikala, poput upaljača, olovaka, majica, rokovnika, vizitki, naljepnica, raznih plakata i mnogih drugih predmeta, a radimo i na realizaciji programa zidnih naljepnica te kompletnog uređenja interijera - priča Gregoran, napominjući kako njegova tvrtka, u kojoj za sada radi sedam ljudi, već četiri godine radi sličan posao, ali u poprilično skučenom prostoru.

Osim toga, na području Belog Manastira postavio je sedam city lightova i veliki videozid u samom gradskom središtu koji je, između ostalog, jedini gradski sat i pokazatelj meteoroloških uvjeta.

Najrazvijenija poslovna zona

Poslovna zona Beli Manastir najdalje je, što se baranjskih zona tiče, otišla po broju investitora i razvoju komunalne infrastrukture. Zona Zapad ima 40 parcela, na kojima za sada radi desetak investitora, a isto toliko je u fazi izgradnje ili ishođenja dokumentacije.

TEKST: Ivica Getto (Glas Slavonije)/FOTO: Glas Slavonije


Izdvojeno

Reci što misliš!