Promo / Predstavljamo-Sport

RCB sportska igraonica nagrađuje najmlađe!

RCB sportska igraonica nagrađuje najmlađe!

Razvoj je kontinuirani proces koji se u prvim godinama djetetova života odvija nezaustavljivom brzinom. Pravilni, pravovremeni i kvalitetni poticaji iz okoline bit će odlučujući u stvaranju zdrave i snažne osobnosti vašeg djeteta.

U tom kontekstu, upravo je tjelesna aktivnost od neprocjenjive važnosti za pravilan i sveobuhvatan psihofizički rast i razvoj. Naime, ista djeluje na skladan psihološki razvoj djeteta te na konativne osobine ličnosti, stavove i vrijednosti.  Dijete koje sudjeluje u organiziranoj tjelesnoj aktivnosti vrlo rano postaje samostalno, jača samopouzdanje i razvija pozitivnu sliku o sebi. Također, rano bavljenje sportom razvija svijest djeteta o pozitivnom učinku fizičke aktivnosti na zdravlje. Značajan je i snažan socijalizacijski moment koji se ostvaruje kroz vježbanje i igru s drugom djecom.

Djeca koja sudjeluju  u sportu općenito  su zdravija, postižu bolji uspjeh u školi, imaju bolje razvijene socijalne vještine i više su timski orijentirana. Takva djeca su u igri spretnija, izdržljivija i u određenoj mjeri pod manjim rizikom od pretilosti.  Bavljenje sportom utječe na rast i razvoj. Djeca jačaju mišiće i kosti što doprinosi pravilnom držanju tijela.

IGRANICA SE ODRŽAVA U DVIJE GRUPE!

- Predškolski uzrast (5-7 god.) u 10 h!
Nedostatak igre i mogućnosti za sudjelovanje u različitim motoričkim aktivnostima može usporiti fizički i mentalni razvoj djece. Cilj ove sportske igraonice je kroz igru, maštu, zabavu i smijeh uvesti dijete u sport kako bi imalo što bolji uvid u važnost zdravog života i tjelesnog vježbanja pri čemu se razvijaju motoričke sposobnosti djeteta (koordinacija, snaga, brzina, fleksibilnost, ravnoteža, preciznost...), ali i samodisciplina i timski duh. Dijete upoznaje sport kroz igru i kao takav ne ostaje mu kao nametnuta disciplina nego igra kroz koju se kreće i razvija svoje sposobnosti. Dokazano je da se motoričkim razvojem potiče emocionalni, psihički, socijalni i intelektualni razvoj djece.

- Školski uzrast (7-10 god.) u 11 h!
Ovaj je program prilagođen sposobnostima i razvoju osnovnoškolaca. Zbog današnjeg načina života djeca provode puno vremena sjedeći u školskim klupama, pred kompjuterima, tv ekranima i pametnim telefonima te je dodatno potrebno poticati razvoj motoričkih potencijala djece. Tjelesna aktivnost za dijete u dobi od 7 – 10 god predstavlja jedan od najznačajnijih poticaja rasta i razvoja: uz intenzivan rast i razvoj te promjene kroz koje prolaze djeca te dobi polaskom u školu zdravo se prazni nakupljena energija te stječe samopouzdanje, sigurnost, lakše odgovara na obaveze i izazove te se stvaraju zdrave navike.

Igraonice se održavaju u potpuno uređenom i opremljenom atomskom skloništu u naselju Vladimira Nazora, iza zgrade broj 2.

Prije dolaska obavezna rezervacija radi ograničenog broja mjesta. Rezervacije na https://www.facebook.com/rcb.osijek/  (u inbox stranice) ili na broj mobitela 0981661249 (Dajana).

[important title=]NAGRADNA IGRA:
SiB.hr i RcB vas nagrađuju. Nagrađujemo 5 sretnih čitatelja sa jednim besplatnim dolaskom djeteta na radionicu za predškolski uzrast te 5 čitatelja za školski uzrast. Sve što trebate jest u komentar ovoga članka napisati „(Ime djeteta) želi doći u RcB Sportsku igraonicu!“ te pričekati izvlačenje sretnih dobitnika/ca![/important]

SiB.hr

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!