Lifestyle / Ostalo

Slama oblikuje Proljeće [odgođeno za subotu]

Slama oblikuje Proljeće [odgođeno za subotu]

Pored impresivnih umjetničkih instalacija nastalih košnjom proljetne trave oštricama umjetnika Nikole Fallera, posjetitelje očekuju ukusne zakuske i glazbeni program koji priređuju Krijesnice.

Dođite u park na „Proljeće", doživite umjetničke radove, poslušajte glazbeni program koji smo vam pripremili te nam se pridružite u društvenim igrama i uživanju na otvorenom.

O PROJEKTU „PROLJEĆE"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Zelene travnate površine parkova i perivoja oko jezgre barokne Tvrđe osnovna su podloga za seriju prostornih crteža i reljefa izrađenih tehnikom košnje trave. Trava na odabranim lokacijama ostavljena je da naraste a zatim su kosilicama i trimerima, u suradnji s komunalnim djelatnicima, umjetnički uobličene. Radovi su monumentalnih dimezija i prostiru se na nekoliko tisuća kvadratnih metara, a sagledati se mogu u cjelini samo iz zraka ili pak doživjeti hodanjem kao u labirintu.

Ova urbana Land art akcija usmjerena je stvaranju u skladu s prirodom i ciklusom godišnjih doba. Koristeći lako dostupne i razgradive materijale poziva na druženje u prirodi, buđenje kreativne i ekološke svijesti građana i zajedničko oplemenjivanje gradskog parkovnog prostora.
[span class=camera]GALERIJA i VIDEO:Slama oblikovala Proljeće[/span]

PROGRAM

12 sati - otvorenje manifestacije
- crteži u travi – Nikola Faller, Ana Dragić, Anja Krajček
- glazbeni program – Krjesnice, VIS
- dječje igre – Jelena Dragić – Udruga Šokačka grana
- ples – plesni studio Shine
- piknik košare – Udruga Slama

POKROVITELJI

Grad Osijek, Unikom, Breza, Šokačka grana, Parangal, Shine

[important title=Nagradna igra]Slama poklanja i dvije košare s eko proizvodima. U komentar upišite Želim uživati u Slaminim eko proizvodima. Dobitnici će košare moći podići u četvrtak na samoj priredbi.

Dobitnici: Tihana Dretvić i Vlatka Ratković[/important]


Izdvojeno

Reci što misliš!