Lifestyle / Ostalo

Bruketa i Žinić kopirali Lega-Lega?! Lega kaže: Obucite nas u fine gaćice!

Bruketa i Žinić kopirali Lega-Lega?! Lega kaže: Obucite nas u fine gaćice!

Burnu reakcija na društvenim mrežama izazvao je novi projekt dizajnerskog tima Bruketa i Žinić. Njihova linija odjeće i dodataka Brokula&Ž mnoge neodoljivo podsjeća na rad dizajnerskog tima MIT Dizajna, odnosno popularnog brenda Lega-Lega.

Lega-Lega prisutan je već nekoliko godina na tržištu, a svakim danom razvija nove proizvode i iz lokalne sredine Osijeka širi se diljem lijepe naše (otvorena trgovina u Dubrovniku op.a.), ali i u brojne krajeve planete. O tome dovoljno govore brojne fotografije koje im redovito šalju poklonici na njihov Facebook profil.

Bruketa i Žinić također su kao i MIT-ovci poznat i priznat dizajnerski tim, a za svoju liniju kažu kako je načinjena od organski uzgojenih sirovina i sadrži skrivene poruke koje može vidjeti samo onaj tko nosi odjeću ili onaj tko ti ju skine. Za porijeklo materijala tvrde kako je to osnovna razlika u odnosu na Lega-Lega, ali poklonici Lega-Lega bez obzira na obrazloženja kažu kako se radi o klasičnom copy/paste brendu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

[span class=camera]FOTO: Lega-Lega predstavio novu kolekciju majica [/span]

Za razmišljanje o Brokula&Ž upitali smo i idejne tvorce Lega-Lega koji su nam pomirljivim tonom rekli kako podržavaju svaku dizajnersku ideju i čini se kako ne zamjeraju svojim zagrebačkim kolegama na "posuđivanju" kreativne ideje.

Drago nam je što se još netko, kao i mi, odvažio i krenuo u takav projekt. Vrijeme je da hrvatski dizajn dođe u modu, a imamo dovoljno talentiranih dizajnera koji trebaju pokazati što znaju i mogu. Mi podržavamo svaki projekt koji se radi i proizvodi u Hrvatskoj jer moramo nešto učiniti da se pomaknemo sa mjesta. Želimo sretne, vesele ljude po ulicama.... stoga, samo naprijed Brokulice i Ptičice, obucite nas u fine gaćice :) - rečeno nam je iz MIT-a

O čemu se zapravo radi najbolje svjedoče fotografije koje možete vidjeti.

7e4db2d4ceea47a3ba7c525bc87d5544.jpg

brokula495

brokula495 1

Tekst: T.M./SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!