Lifestyle / Ostalo

Humanitarna akcija "Kumstvo djeci u Africi"

Humanitarna akcija

Obrazovanje je temeljno pravo svakog djeteta! Milijuni djece nemaju to pravo, nemaju mogućnost obrazovanja i temeljne ljudske potrebe koje svakodnevno svatko od nas uživa ne razmišljajući da postoje oni koji nisu tako sretni kao mi.

Obrazovanje je temeljno pravo svakog djeteta! Milijuni djece nemaju to pravo, nemaju mogućnost obrazovanja i temeljne ljudske potrebe koje svakodnevno svatko od nas uživa ne razmišljajući da postoje oni koji nisu tako sretni kao mi.

humanitarna495

Upravo taj globalni problem prepoznala je udruga Zdenac iz Splita, a na inicijativu Zrinke Hrkač, mlade studentice diplomskog studija Poduzetništvo na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i osječki studenti imaju prilike sudjelovati u njegovom rješavanju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zrinka Hrkač pokrenula je projekt "Kumstvo djeci u Africi - ...jer srce je veliko!" čiji je cilj omogućiti školovanje što većem broju djece u zemljama Afrike. Za 120EUR jedno dijete dobiva mogućnost školovanja kroz godinu dana – školarinu, knjige, opremu i pribor, te jedan obrok dnevno.

Svi koji se odluče sudjelovati u ovom humanitarnom projektu, postaju kumovi djece te o svom kumčetudjetetu kojemu su omogućili školovanje – dobivaju informacije o njegovom uspjehu u školi i njegovu sliku. U sklopu projekta, a u suradnji s udrugom Zdenac, Ekonomskim fakultetom u Osijeku, studentskom udrugom – Poduzetnici bez granica (EwoB), Studentskim zborom te Volonterskim programom studija Poduzetništvo (VpsP) na području grada Osijeka bit će organizirane različite aktivnosti od 23. travnja do kraja svibnja 2012.

afrika djeca495

Predstavljanje projekta održat će se 23. i 24. travnja na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. U srijedu 25. travnja, u suradnji sa Studentskim zborom, održat će se Malonogometna (humanitarna) EFOS Liga, a 26. travnja vas pozivamo na humanitarni party „...jer srce je veliko!" koji će se održati u klubu Bastion s početkom od 21.00h. Kupljenom ulaznicom sudjelujete u projektu, a dobivate i piće u protuvrijednosti.

Također, od 23 – 27. travnja 2012. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i studentskim domovima bit će organizirana prodaja inovativne, neobične i kreativne četkice za zube osječkog inovatora Gorana Nikolaševića, čiji će dio prihoda ići i za projekt "Kumstvo djeci u Africi - ...jer srce je veliko!". O događajima koji će se u sklopu humanitarnog projekta "Kumstvo djeci u Africi - ...jer srce je veliko!" održati u svibnju 2012. bit ćete uskoro obaviješteni.

Sponzori humanitarnog party-a su „Ožujsko pivo" i klub „Bastion", a projekt medijski pokrivaju Osijek031, Osijek online, Sib.hr i Slavonija Live portal.

Organizatori Vas pozivaju da svojim prilogom i sudjelovanjem u bilo kojoj od navedenih aktivnosti pružite ruku prijateljstva onima kojima je to najpotrebnije. Svjesni smo da ne možemo riješiti globalni problem, ali možemo određenom broju djece pružiti bolju i svjetliju budućnost.


Izdvojeno

Reci što misliš!