Lifestyle / Ostalo

London Calling po sedmi put u Osijeku

London Calling po sedmi put u Osijeku

Nakon šest gostovanja i čak devet vrlo uspješnih i rasprodanih večeri originalne londonske stand up komedije, koje su u proteklih 15 mjeseci održane u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da izvrsna međunarodna zabavna poslastica "LONDON CALLING" COMEDY CLUB – zahvaljujući ponovno i Udruzi "Grupa građana" Osijek – 25. travnja 2012. godine ponovno dolazi u Osijek, gdje uvijek doživljava sjajan prijam i reakcije publike.

Podsjetimo, na prvih šest gostovanja Osječane je zabavio niz vrsnih pripadnika ponajbolje stand up scene u svijetu. Svaki put ulaznice su brzo rasprodane, svih devet večeri gledalište Dječjeg kazališta bilo je krcato, reakcije posjetitelja odlične, a kritike na show više nego pozitivne.

Nakon toga mnogi Osječani su Udruzi „Grupa građana“ i na službenu Facebook stranicu projekta uputili niz upita kada će ponovno moći vidjeti komičare iz Londona. Zato je dogovoreno da će oni koncem travnja, u sklopu hrvatske turneje, ponovno gostovati u Osijeku, a opet dolaze potpuno nova imena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, u srijedu, 25. travnja 2012. godine, s početkom u 18,30 sati, na sceni Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Osječane će do suza pokušati nasmijati: PADDY LENNOX (headliner), sjajan irski komičar; iskusni GEOFF WHITING (MC – voditelj) te dvije mlade engleske zvijezde u usponu – JEFF LEACH (mid act) i ALFIE BROWN (opening act). DAKLE, OVAJ PUT U OSIJEK S LONDONSKE SCENE STIŽU ČETIRI, A NE TRI KVALITETNA STAND UP KOMIČARA.

Posebna je zanimljivost što je jedan od njih, GEOFF WHITING, ključna osoba agencije Mirth Control, britanskog suorganizatora programa LONDON CALLING COMEDY CLUB, koja bukira komičare za hrvatske turneje.

Preostalo je još ulaznica za gostovanje London Callinga pa požurite po njih!

O PROJEKTU I AUTORU:

Inače, "LONDON CALLING" COMEDY CLUB je međunarodni projekt koji je osmislio hrvatski novinar i komičar Nino Bantić, u nakani da britanski stand up humor približi građanima u nekoliko europskih gradova, a u tu svrhu u Zagrebu je osnovao i Udrugu "Urbani ured". Ideja Nine Bantića bila je dočarati tipičnu londonsku klupsku stand up večer, odnosno cjelovečernji program s voditeljem i nekoliko komičara, među kojima je onaj koji nastupa posljednji – headliner. Posredstvom glasovite londonske agencije Mirth Control različiti britanski stand up komičari već su u studenom prošle godine počeli nastupati u Zagrebu, u siječnju i u Osijeku, a potom su se njihova gostovanja proširila na Varaždin, Čakovec, Opatiju, Rijeku, Dalmaciju, Sloveniju, Srbiju...

Organizatori ovoga zanimljivoga događaja u Osijeku su ponovno agencija Mirth Control (London, UK), Udruga "Urbani ured" Zagreb & Udruga „Grupa građana“ Osijek, sponzor je osječki Hotel "Central", a medijski pokrovitelji su Glas Slavonije i Slavonski radio.

NAPOMENA: Cijeli program sa stankama traje od dva do dva i pol sata, a odvija se na engleskom jeziku.


O IZVOĐAČIMA:

 

komicari london7

 

PADDY LENNOX (Irska) - HEADLINER

“čisti urlik smijeha” – The Telegraph

Paddy je trebao samo jedan nastup tijekom jesenske turneje da postane instant-hitom u Hrvatskoj! Upravo zato pozvali smo ga da se u Lijepu Našu vrati i u travnju.

Paddy je komičar koji lako gradi odličan odnos s publikom. Gledatelje šarmira svojim toplim i opuštenim nastupom. Različite teme iz svakodnevnog života, oko za detalje i impresivni talent za improvizaciju – nasmijat će vas do suza.

Taj zabavni Irac redovno radi za BBC, ITV i različite radio programe, a do sada je izgradio impresivnu listu kazališnih, filmskih i televizijskih nastupa. Pored svega, Paddy – u pokušaju opuštanja – svira i klavir.


GEOFF WHITING (Velika Britanija) - MC - voditelj

“čarobno samouvjeren, iznimno zabavan” - Scene Magazine Bristol

Geoff je svoje bogato, 15-godišnje iskustvo na stand-up sceni skupio zabavljajući publiku u svim najvažnijim londonskim, britanskim i europskim klubovima svoje šale prosipajući jednakim entuzijazmom bez obzira je li u publici bilo 12 ili više od tisuću ljudi.

Njegov vrlo raznoliki i iznimno zabavan program otvorio mu je vrata ne samo klubova i kazališta već i televizijskih i radio programa, uključujući i redovne nastupe na BBC-u.

Geoff je jedan od svega nekoliko svjetskih komičara koji su svoj program imali prilike izvesti u jednoj od kupola London Eyea, za BBC-jev program The One Show. Tijekom godina, Geoff je radio rame uz rame s nekim od najpoznatijih britanskih imena, kao što su Michael McIntyre, Harry Hill, Dara O’Brian, Omid Djalili, Lee Mack i Lee Hurst.

Osim toga, Geoff ima posebno mjesto u srcu LONDON CALLING COMEDY CLUBA. Upravo je on čovjek koji nam pomaže odabrati imena koja vas zabavljaju na našim hrvatskim turnejama iz bogatog portfolija agencije Mirth Control koju je osnovao prije 10-ak godina. Svi komičari koji dolaze u Hrvatske bookirani su upravo preko Mirth Controla.


JEFF LEACH (Velika Britanija) - MID ACT

“omiljeni festivalski komičar ovog ljeta!” – Esquire Magazine

Jeff je jednostavno urnebesno smiješan, zabavan i vrlo popularan među djevojkama. Svoj put započeo je kao DJ i ubrzo je pronašao put do uloge televizijskog voditelja. 2009. vodio je britanski Big Brother, kao i neke druge emisije na BBC-u, ITV-u te Channel 4.

Stand-up komedijom počeo se baviti u veljači 2010. godine i od tada je postao poznatim imenom. Njegova popularnost raste iz dana u dan.

U posljednjih godinu dana sa svojim skečevima uspio je postati finalist nastjecanja za najboljog novog londonskog komičra (London New Comedian Award) te polufinalist prestižne nagrade Leicester Square New Comedian. Na edinburškom festival imao je rasprodani show. Pred Jeffom je sjajna budućnost u komediji i ponosni smo sto smo ga uspjeli dovesti u Hrvatsku.


ALFIE BROWN (Velika Britanija) - OPENING ACT

“dečko s kojim svi hoće igrati... taj je dečko smiješan i vrlo inteligentan." – Hairline Reviews

Alfie je londonski komičar, opsjednut idejom ljubavi i morala, koji tijekom svog nastupa verbalnim bravurama na vrlo zabavan način osuđuje propast kulture i civiliziranog ponašanja. Pri tome će vam otkriti što misli o instituciji zaruka, ljubavi te potrebi imanja vlastitog stava.

Alfie je publiku počeo zabavljati u nježnoj dobi od 17 godina i od tada mu popularnost na komičarskoj sceni nezaustavljivo raste. Za svoj nastup na edinburškom festivalu dobio je četiri fenomenalne i jednu vrlo dobru kritiku.

Za sebe kaže da mrzi bicikliste i Damiena Hirsta a voli svoju djevojku, Beatlese i nogometni klub Liverpool...


PRETPRODAJA ULAZNICA POČINJE U UTORAK, 17. TRAVNJA 2012. GODINE, TOČNO U 8,00 SATI NA DVA PRODAJNA MJESTA: blagajni Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića (Trg bana Josipa Jelačića 19; radnim danom od 8,00 do 15,00 sati te subotom od 9,00 do 12,00 sati) i u oglasnoj službi Glasa Slavonije (Ulica Hrvatske Republike 20; radnim danom od 8,00 do 16,30 sati te subotom i nedjeljom od 9,00 do 13,00 sati).

Cijena ulaznice u pretprodaji je 40 kuna (na dan predstave, ako ostane ulaznica, stajat će 50 kuna), a zainteresirani trebaju požuriti jer je standardni kapacitet gledališta Dječjeg kazališta smanjen, budući da ovaj put organizirano, kao dio terenske nastave iz engleskog jezika, dolaze učenici nekoliko srednjih škola iz Osijeka i Županje.

ZAINTERESIRANE GRAĐANE UPOZORAVAMO DA POŽURE S KUPNJOM ULAZNICA JER SU DO SADA SVAKI PUT RASPRODANE U KRATKOM VREMENU.

Premda se zbog povećanih troškova organizacije ukazala potreba za povećanjem, naglašavamo kako smo, u znak zahvalnosti osječkoj publici na dosadašnjoj vjernosti, uspjeli u nakani da još barem ovaj put CIJENU ULAZNICE U OSIJEKU zadržimo na 40 KUNA.

Službena Facebook stranica "LONDON CALLING" COMEDY CLUB projekta:

http://www.facebook.com/pages/London-Calling-Stand-Up/145920782126776

twitter: @LonCallComedy

Svi podrobniji podatci o izvođačima i njihove fotografije mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici projekta www.londoncallingclub.com


Izdvojeno

Reci što misliš!