Lifestyle / Ostalo

Party bus će voziti mlade u noćni život

Party bus će voziti mlade u noćni život

"Party bus" naziv je projekta koji priprema studentska udruga "Akademis" i APP Požega. Projekt je pokrenut s obzirom na to da ne postoji organiziran javni prijevoz u noćnim satima za Osijek i iz Osijeka iz okolnih mjesta.

Tri visokoturistička autobusa opremljena wi-fi uređajima, uz glazbu koju će puštati DJ, svakog će četvrtka i subote u radijusu od 40 kilometara oko Osijeka dovoziti mlade u Tvrđu. Tako će u dva navrata biti organiziran polazak, u 22 i 23.30 sati prema Osijeku, a odlazak iz Osijeka predviđen je u 3 i 4 ujutro. Boris Poklepović, koordinator projekta, naglašava važnost ovakve akcije.

"Na ideju smo došli kako bismo mladima olakšali dolazak i odlazak iz noćnog života u Osijeku. Prigradska naselja i mjesta u okolici Osijeka nemaju javni prijevoz u noćnim satima, što mladima predstavlja problem, te se svakako snalaze. Cijena će biti simbolična, a za povratnu kartu od 25 kuna mladi će imati i niz drugih popusta u ugostiteljskim objektima. Drugi važan razlog je i to da ovim projektom smatramo da će se smanjiti i broj prometnih nesreća u noćnim satima koje su najčešće upravo četvrtkom i subotom", ističe Poklepović. Prošlog vikenda kao uvertira u projekt organiziran je "Bespla party weekend u Iloku", gdje su studenti i mladi imali besplatno noćenje i prijevoz do Iloka i natrag.
b32776d75ac5c40f7657807b73246e7f.jpg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U autobusu će biti stalni DJ, hostese i konobari, a piće dobrodošlice dočekat će svakoga na ulazu u vozilo. Želimo potaknuti mlade da ostave svoj automobil kod kuće, da ne sjedaju za upravljač u alkoholiziranom stanju i da se sigurno dovezu i odvezu do željenog odredišta", naglašava Poklepović.

Od značajnih projekata studentska udruga "Akademis" pod pokroviteljstvom Županijskog savjeta mladih Osječko-baranjske županije također organizira projekt "Predstavi svoj zavičaj", gdje će pobjednik osvojiti putovanje u Tursku.

[span class=camera]GALERIJA: Tramvaj party[/span]

TEKST: I.Mihaljević, Glas Slavonije


Izdvojeno

Reci što misliš!