Lifestyle / Ostalo

"Karavana za život - bikeri na cesti"

"Karavana za život – bikeri na cesti" projekt je kojeg je pokrenula grupa zaljubljenika u vožnju na dva kotača potaknutih sve učestalijim stradavanjem svojih istomišljenika.

"Karavana za život – bikeri na cesti" projekt je kojeg je pokrenula grupa zaljubljenika u vožnju na dva kotača potaknutih sve učestalijim stradavanjem svojih istomišljenika.Ova inicijativa vrlo brzo pronašla je svoju podršku, kako javnosti, tako i svih državnih institucija čija je suglasnost bila potrebna za pokretanje realizacije Karavane.
karavana495
Karavana je zamišljena kao susret svih motociklista Hrvatske; članovi svih moto klubova, neovisni zaljubljenici u dva kotača, vlasnici mopeda i svi koji se osjećaju kao dio populacije koja je jedna od najugroženijih u prometu, okupljeni na jednom mjestu u isto vrijeme.

Glavni cilj Karavane je masovnim okupljanjem probuditi svijest javnosti o brojnosti motocikala na cesti, ali i o brojnosti poginulih motociklista u prometu. Promoviranje sigurne vožnje, edukacija motociklista, ali i skretanje pozornosti na činjenicu da u velikom broju slučajeva motociklisti stradaju zbog nepažnje ostalih sudionika u prometu.

ruta495

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Karavana će imati ukupno 7 dionica koje će motocikliste iz svih krajeva Hrvatske dovesti u Karlovac, 05. svibnja 2012. u 14:55 sati. Svaki "krak" Karavane detaljno je razrađen kako bi viđenost masovne kolone bila što veća i bliža ciljanom profilu javnosti. Jedan krak Karavane nalazi se i u Slavoniji kojoj je polazak iz Osijeka i Županje. Slavonski bikeri bi se prema planu trebali okupiti u Osijeku oko 6 sati ujutro. Nakon okupljanja svi zajedno kreću cestom Osijek-Našice-Slatina-Virovitica-Daruvar-Kutina-Karlovac dok bi drugi Slavonski krak okupljanje imao u Županji odakle kreću rutom Županja-Sl.Brod-Požega-Pakrac-Kutina-Karlovac.

karavana495 2

U Karlovcu, na prostoru ŠRC-a Korana, za okupljene sudionike Karavane organizirat će se edukativni program u suradnji s policijskom upravom, snimanje milenijske fotografije s jasnom porukom Karavane, prigodni zabavni program uz ugostiteljsku ponudu i smještaj te popratni sadržaji.

Svi koji žele biti dio Karavane, sve potrebne informacije mogu pronaći na Facebook stranicama, forumu Motoscena ili direktnim kontaktiranjem koordinatora za određenu dionicu Karavane u regiji.

Team Karavane za život ima za cilj pokrenuti tradiciju godišnjeg okupljanja i borbe za ravnopravnost u prometu, za život, kako navodi Županijski voditelj Karavane Vrselja Božidar.

Bikeri velikog srca za GKVU

bikeri495

Čini se kako u vožnji ljudi dobiju sjajne ideje, tako da se iz toga izrodila i jedna predivna akcija. Moto klub 'Kune' iz Osijeka pod vodstvom Predsjednika kluba Vrselja Božidar u suradnji s Moto klubom Golubica iz Vukovara donirali su Gradskoj knjižnici Vukovar donaciju 2500 vrijednih knjiga za knjižnice osnovnih škola grada Vukovara.

Knjige za osnovne škole prikupljane su na nacionalnoj razini u humanitarnoj akciji Djeca daruju djeci. Donaciju knjiga preuzela je ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Vlatka Surma Szabo, koja se u ime Knjižnice i u ime osnovnih škola zahvalila na akciji.

Mk Kune zahvaljuju SVIM Moto Klubovima koji su sudjelovali, Gradu Osijeku, HNK, Matici Hrvatska, Radio i TV postajama, Internet portalima i svima ostalim ljudim dobre volje koji su prepoznali i sudjelovali u Našoj Humanitarnoj akciji "Djeca daruju Djeci".



Izdvojeno

Reci što misliš!