Lifestyle / Ostalo

VIDEO: Legendarna sarajevska AUDICIJA napokon u Osijeku + nagradna igra

VIDEO: Legendarna sarajevska AUDICIJA napokon u Osijeku + nagradna igra

Čuvena sarajevska "Audicija" na sceni se pojavila 1985. godine, kao apsolutna hit predstava koju je u tadašnjoj državi vidjelo više od milijun ljudi.

Čuvena sarajevska "Audicija" na sceni se pojavila 1985. godine, kao apsolutna hit predstava koju je u tadašnjoj državi vidjelo više od milijun ljudi. Jedan od njenih idejnih tvoraca bio je Željko Ninčić, koji je ujedno glumio lik Davora Stevanovića.
audcija495

Poslije toga slijede "Nova Audicija" 1990., gdje se Ninčić pojavljuje u istom statusu s likom Mostarca, Hercegovca Marinka Ćutuka (ćetiri sata ćamim ćekajući), a 1998. godine s predstavom najnovija "Audicija (Primi me)" i kao kompletan autor. Ta je predstava doživjela preko 1000 izvedbi koje je vidjelo preko pola milijuna gledatelja.

U "Audiciji 4" (Super nova Audicija) autor je napravio spoj staroga i novoga. Naime, pored starih likova i njihovih nezaboravnih scena Marinka Ćutuka koji "četiri sata čami čekajući" ili priče o "keruši i 7 malih kučića", tu su po prvi put Crnogorac Vuk Medojević zvan Lisica, Radojka Janša (Srbijanka iz Babušnice udana u Sloveniji), Asfaltina Kurajbegović (Bosanka tek izašla iz zatvora gdje je završila zbog ubojstva supruga) i Džemsudin Šimširpašić, tipičan predstavnik raje iz sarajevske čaršije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz Stanka Bogovjevića u ulozi neizbježnog profesora, tu su još glumci Aleksandar Krstajić, Vladimir Balašćak, Jovan Ljubenović te autor/glumac Željko Ninčić. Prateći duh vremena u kojem živimo, predstava završava adaptacijom Šantićeve pjesme "Ostajte ovdje". Glumačka ekipa ali i sama koncepcija ovog osebujnog kazališnog žanra jamstvo su gotovo dvosatnog smijeha do suza.

[blockquote]U Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u četvrtak 29. ožujka s početkom u 19.30 sati gostuje najnovije izdanje urnebesne sarajevske komedije AUDICIJE. Ulaznice za ovaj kazališni hit godine u pretprodaji su u Dječjem kazalištu po cijeni od 80 kn. [/blockquote]

[important title=Nagradna igra]Portal SiB.hr i organizatori poklanjaju Vam 2x1 ulaznicu za nastup legendarnih Sarajlija. U komentar upišite Pokupio me Mile s kombajnom i odvezao u dječje kazalište na Audiciju i kliknite LIKE ukoliko imate Facebook.

Komentirati možete i ako nemate Facebook putem foruma ili nekog od ostalih ponuđenih servisa.[/important]

VIDEO:

  


Izdvojeno

Reci što misliš!