Lifestyle / Ostalo

U Osijeku osnovan ogranak udruge Hrvatskog kluba putnika

U Osijeku osnovan ogranak udruge Hrvatskog kluba putnika

U Osijeku je osnovan ogranak udruge Hrvatskog kluba putnika. Cilj je promicanje putovanja među mladima te motiviranje mladih da se što češće odvaže na putovanja radi stjecanja novih znanja za životne i poslovne izazove, avanturističke ekspedicije, kao i promicanje Hrvatske kao turističke destinacije.


Ono što je najvažnije u ovom slučaju je da smo konačno pronašli mlade ljude u Slavoniji koji su spremni sudjelovati u radu udruge i time smo proširili njen rad na cijelu Hrvatsku. Riječ je o mladim ljudima, neki su još studenti, ali svi u sebi nose zajednički cilj - putovati i predstavljati Hrvatsku u najboljem svjetlu. Ogranak Osijek, koji će voditi Ketson Aščić, provodit će trenutačne i buduće projekte HKP-a te osmišljavati projekte za promicanje putovanja i humanitarnog rada. Važno je naglasiti kako upravo završavamo dogovor s Hrvatskim željeznicama koje bi trebale osigurati 40 posto popusta na kartu svim posjetiteljima festivala. Drago mi je što će se u rad ogranka uključiti putopisac Hrvoje Jurić koji će nas sve uskoro predstavljati na svom putu biciklom oko Europe", rekao je Nikola Baraka, predsjednik udruge.

Ove godine bit će organiziran Festival putnika koji će se održavati od 11. do 13. svibnja. Podijeljen je na tri teme: Azija, Afrika i Južna Amerika, tako da će svaki dan biti prilagođen jednoj od tema kroz predavanja, promocije knjiga, izložbe i humanitarne aukcije fotografije u sklopu projekta "Involve me and I'll understand". Osim toga, u pripremi je i putopisni projekt "Put oko svijeta u 60 dana" koji će biti proveden u suradnji s agencijom STA-Zagreb.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svi zainteresirani koji se žele uključiti u rad HKP ogranak Osijek mogu se prijaviti na [email protected] ili dodatne informacije potražiti na http://www.facebook.com/CroatiaTravelClub.


I.Mihaljević (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!