Lifestyle / Ostalo

VIDEO: SDP, HNS i HDSSB darivali žene

VIDEO: SDP, HNS i HDSSB darivali žene

Sedamdesetak je žena u Čakovcu danas prosvjedovalo zbog teškoga stanja u tekstilnoj i obućarskoj industriji i na Dan žena željele su upozoriti na tisuće ugašenih radnih mjesta u tim granama.

Zbog loših su radnih uvjeta i niskih plaća na današnji dan 1857. godine tekstilne radnice prosvjedovale na ulicama New Yorka. 1910. taj je dan ustanovljen kao Međunarodni dan žena!

Devedesetih godina gotovo potpuno zanemaren i ignoriran, posljednjih su godina na Dan žena žene sve više opet u središtu pozornosti. Opet se govori o ravnopravnosti spolova, o nižim plaćama žena, o nasilju nad ženama, o diskriminaciji žena kod zapošljavanja....  Upozorava se kako u državnoj upravi većinom rade žene, ali da su im nadređeni – muškarci. Od četiri potpredsjednika Vlade jedna je potpredsjednica, od 20 ministara četiri su žene...
Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske na Dan žena promiču borbu protiv nasilja nad ženama! Nasilje nad ženama prisutno je u svakom društvu, a u ovom našem žene su sve hrabrije o njemu i progovoriti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kao simbol mira, ljubavi i razumijevanja, ali i ženstvenosti i majčinstva pušteni su golubovi...

Dan žena darivanjem ruža i prigodnih čestitaka obilježili su i HDSSB, HNS i SDP...
danzenahdssb495

Studenti Medicinskoga fakulteta u Osijeku i članovi udruge CroMSIC prolaznicima su dijelili inspirativne poruke te su im ponudili da na bijelim plahtama ocrtaju svoj dlan kako bi tako ukazali na jednakost među spolovima, rasama i pripadnicima različitih etničkih i društvenih skupina. Tako su svim ženama željeli poručiti da budu hrabre, snažne i uporne.

VIDEO:

TEKST: STV


 


Izdvojeno

Reci što misliš!