Lifestyle / Ostalo

Željko Marici već 48 godina za Dan žena poklanja cvijet!

Željko Marici već 48 godina za Dan žena poklanja cvijet!

Ovaj nerazdvojni bračni par rijetko se kad može susresti odvojeno.

Danas umirovljeni učitelj i trgovkinja upoznali su se prije gotovo pet desetljeća, a za svih 48 godina "veze", kazuju oboje, nije prošao ni jedan Dan žena da Željko svoju Maricu nije razveselio bar cvijetom.

Iza njih je nesvakidašnja životna priča, koja je počela i neobičnim upoznavanjem. Željko, strastveni ribič i ribolovni sudac, svoju je Maricu "upecao" na Zagrebačkom velesajmu, pa su tako 40 godina braka 2005. godine uz velike počasti proslavili upravo ondje – na Velesajmu. Željko je, kaže njegova supruga, primjer kako se voli i poštuje žena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Danas imamo sina i kćer koji već imaju svoje obitelji. I sin i zet su pažljivi, i jednako kao i Željko poštuju Dan žena. Nas dvoje smo 44 godine u braku, a prije toga smo se četiri godine zabavljali. Nije prošao ni jedan 8. ožujka, a da me suprug nije razveselio cvijetom, nekada i izlaskom, večerom - kaže Marica.

Dodaje i kako je njezin suprug u školi radio s puno žena, no jednako kao i nju, znao ih je razveseliti poklonom za ovaj praznik. Marica je poznata po brojnim aktivnostima, pa je tako i predsjednica Udruge pjesnika "Riječ ravnice", dok je njezin Željko svojevremeno na lokalnom radiju vodio emisije o ribolovu. Opravdavajući svoju angažiranost na raznim poljima, Marica kaže da je to upravo zbog toga – što žene mogu sve. Željko, koji je sudio čak i republička prvenstva u ribolovu, vraćajući se u prošlost, kaže kako je Maricu zapazio još na korzu, kada se šetalo gore jednom, pa natrag drugom stranom ulice.

"Uvijek je žurila. Srećom, bio je organiziran put na jesenski Velesajam i to je bila prigoda da ju ulovim. I jesam", zadovoljno konstatira Željko, koji je i danas svojoj supruzi poklonio – ružu!
[blockquote]Facebook baka – bajkerica

Željko je svoju suprugu upoznao i s beskrajnim mogućnostima interneta, pa Marica danas bez problema surfa, a otvorila je i facebook profil pa često chata s prijateljima. Njezin suprug šali se i kako su u posljednje vrijeme oboje, iako umirovljenici, postali bajkeri. Sinu su naime darovali svoj automobil, a oboje se sada voze na skuteru.[/blockquote]


Maja MUŠKIĆ (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!