Lifestyle / Ostalo

FOTO + VIDEO: Minijaturni prometni svijet u Portanovi

FOTO + VIDEO: Minijaturni prometni svijet u Portanovi

Malo tko se u djetinjstvu, a pogotovo muški dio populacije, nije igrao sa malim modelima automobila. No, skupljanje tih slatkih malih podsjetnika na djetinjstvo nekima je hobi i u starijoj dobi.

U Osijeku djeluje Klub kolekcionara autića, a nakon par manjih izložbi od danas je otvorena velika izložba modela automobila u osječkom trgovačkom centru Portanova. Veliku ulogu u njezinom organiziranju imao je snimatelj STV-a, Kristijan Kro, veliki zaljubljenik u automobile.

Jedinstvena postavka čak dvije tisuće modela automobila, najveća kolekcija modela vatrogasnih vozila u Hrvatskoj, kao i ostali kolekcionarski modeli vozila: klasici, sportske jurilice, sva druga čuda na četiri kotača. Sve je to izloženo na prvom katu Portanove zahvaljujući osječkom Klubu kolekcionara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

{youtube}OvscXB4lSjI{/youtube}

Klub kolekcionara 'Autići Osijek' osnovan je prošle godine, a ovo je ujedno najveća izložba ovakve vrste u ovom dijelu Hrvatske. Kristijan Kro, autiće je počeo skupljati sa 16 godina, sasvim slučajno.

U Kristijanovoj kolekciji koju ljubomorno čuva u svom ormaru i koja je samo za ovu prigodu pokazao u javnosti, prevladavaju sportski modeli: Lamborghini, Porsche, Ferrari... Sve ono, kaže, što mu je u stvarnosti nedostupno, ali se ne bi bunio da ih ima u garaži. Trenutačno ima 99 modela, a kaže u šali kako prima donacije za kupovinu jubilarnog stotog, koji će biti nešto posebno. Njemu uistinu, kaže, nije teško kupiti dar za Božić ili rođendan jer svi znaju što želi.

Tekst: Stv
Foto: K. Kro


Izdvojeno

Reci što misliš!