Lifestyle / Ostalo

Dance different – Be different

Dance different – Be different

Svibanj 2012. je mjesec u kojem Osijek očekuje prava aerobik poslastica, ne samo za iskusne vježbače i aerobik instruktore, nego i za one koji su sa ovim oblikom rekreacije imali tek nešto malo ili nimalo dodira, a željni su zabave, kretanja, plesa i glazbe.

Svibanj 2012. je mjesec u kojem Osijek očekuje prava aerobik poslastica, ne samo za iskusne vježbače i aerobik instruktore, nego i za one koji su sa ovim oblikom rekreacije imali tek nešto malo ili nimalo dodira, a željni su zabave, kretanja, plesa i glazbe.

be different495 1

U našem gradu u pripremi je najveća dosadašnja aerobik konvencija u regiji, koja će u Osijek dovesti neka od najzvučnijih imena hrvatske, ali i svjetske aerobik scene. Ovakvi su događaji u Hrvatskoj prijašnjih godina bili rezervirani isključivo za Zagreb, gdje se tom prigodom okupi nekoliko stotina aerobik voditelja i vježbača iz cijele države, kao i brojni gosti iz susjednih zemalja – Slovenije, Mađarske, BiH, Srbije i drugih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Udruga Gradski ritam koja je osnovana s ciljem promidžbe Osijeka i osječkog aerobika u široj regiji, odlučna je pokazati kako i naš grad ima što ponuditi na području rekreacije te kako događaji ovakvoga razmjera ne moraju biti vezani i rezervirani isključivo za Zagreb. Naziv velike aerobik konvencije, koja će se održati u sklopu obilježavanja Svjetskog Dana sporta – 18. i 19. svibnja 2012. godine, na krovu trgovačkog centra Portanova, je Dance different – Be different.

be different495 2

Do sada su ovakve konvencije organizirali veliki sportski brandovi poput Reeboka, Nike, Adidasa u ograničenim prostorima fitnes centara ili sportskih dvorana. Ideja organizatora je pomaknuti navedene granice pod motom "Dance different – Be different!" jer i svjetski trendovi napuštaju dvorane i odlaze u open space prostore čime pokazuju kako aerobik nije namijenjen samo uskom krugu sportaša, već puno širem broju ljudi, kako mladih tako i onih starijih. Ples i aerobik su  stil života. Vizija im je podijeliti to iskustvo s drugima te osvijestiti građane o postojanju istih. Njihova  je vizija plesati u drugačijem prostoru, otkačenom jeansu, T-SHIRT- ima, šeširima, sunčanim naočalama, patikama, prslucima, sakoima, te pokazati da su sport i ples dio njihovog style-inga. Dakle, pozivaju sve građane da se priključe ovom eventu te rasterećeno zaplešu i pokažu da smo regija koja ima svoj stil. Ne brinite, konvencija je prilagođena svim vježbačima te nemorate biti instruktor aerobike kako bi sudjelovali!

Na konvenciji će nastupiti brojna svjetski priznata aerobik imena, koja će Osijek na dva dana pretvoriti u centar rekreativnih događanja u široj regiji. Svoj su dolazak potvrdili Per Markussen (Švedska), Tom Woll (Njemačka), Joze Martinez (Dominikanska Republika), Liya Ibragimova (Rusija), Branko Galić (Srbija), Marija Andrijašević (Hrvatska), Mario Valentić (Hrvatska), Matea Knez (Hrvatska), Davor Ilič (Hrvatska), Ninas Fitnes Tim (Srbija), Irena Slovaček (Hrvatska) no najavljujemo i goste iznenađenja, nagrade te after party.

Očekujemo dolazak velikog broja instruktora i sudionika konvencije u naš grad i to iz cijele Hrvatske, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, stvaranje pozitivne sinergije između osječkih fitnes klubova te poboljšanje kvalitete rada u istima kroz edukaciju instruktora. Osim toga želimo upotpuniti program našega grada još jednim eventom, te tako uz Pannonian Challenge pokazati da je naša regija uistinu drugačija.

be different495 3

Jedan od ciljeva ovoga projekta također je povezati sve aerobik centre koji djeluju na području grada. Upravo stoga posebna je pozornost posvećena i osječkim aerobik/fitness klubovima koji će biti aktivno uključeni u projekt. Jedan je cijeli dan (petak) rezerviran za potpuno besplatne sate aerobika za sve zainteresirane građane i vježbače, a koje će voditi dugogodišnji instruktori osječkih aerobik klubova.

Osječkom aerobiku predstoji veliki mjesec, mjesec za ples, glazbu, suradnju te sticanje novih znanja i iskustava. Jer dolazak spomenutih imena u naš grad jedinstvena je prilika za sve zaljubljenike u pokret da sudjeluju i dožive dašak svjetske aerobik scene u gradu na Dravi.

Dodatne informacije i obrazac za prijavu za subotu 19.05. možete naći na www.different.com.hr, a informacije o sličnim događanjima u Hrvatskoj i Europi na facebook stranici Gradski ritam.

    


Izdvojeno

Reci što misliš!