Lifestyle / Ostalo

Red Bull Paper Wings u Osijeku - Let's (quali)FLY!

Red Bull Paper Wings u Osijeku - Let's (quali)FLY!

Obavještavaju se putnici na letu za Salzburgu da je otvoren check-in desk na www.redbullpaperwings.com. Molimo vas upišite svoje podatke te odaberite jedan od pet ponuđenih gradova iz kojih vaš avion može poletjeti prema konačnom odredištu.

Red Bull Paper Wings je najveće svjetsko natjecanje u bacanju papirnatih aviona. KvaliFLYkacije se održavaju u 85 zemalja svijeta, uključujuci i svjetske velesile civilnog i vojnog zrakoplovstva. No u Salzburgu vladaju neka druga pravila, a tisuće hrabrih konstruktora i pilota s čitave planete bore se za nastup u Hangaru 7 i pobjedu na prestižnom natjecanju koja ce ih katapultirati u sam vrh svjetskog papirnatog zrakoplovstva.

U njegovoj je povijesti zlatnim slovima ispisano ime Hrvatske i to zahvaljujući dvostrukom svjetskom prvaku, Splićaninu Jovici Kozlici. Prvi je naslov prvaka Jovica Kozlica osvojio 2006. godine, a tri godine kasnije vratio se u Salzburg i obranio ga letom od 54,43 metra. I ove se godine Jovica vraća u Salzburg! Hoce li ga treca sreća ispratiti na put do trećeg naslova svjetskog prvaka?! Uspije li, bit ce prvi trostruki svjetski prvak svjetske papirnate eskadrile.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na svjetskom prvenstvu, koje se održava u svibnju, konstruktori i piloti natjecu se u tri discipline: najveca udaljenost, najduži let i najbolje zračne akrobacije.

redbullfly495 1

Cilj je letjeti, a ne sletjeti!

Želite li postati nova zvijezda papirnatog zrakoplovstva? Ponijeti prestižni naslov svjetskog prvaka u svibanjskom finalu u Hangaru 7? Put do Salzburga vodi preko nacionalnih kvaliFLYkacija koje se održavaju u 5 gradova, a natjecati se možete u jednoj ili više disciplina! Sve što vam je potrebno je obican komad papira (80g/m2). Kakav ce oblik poprimiti manje je važno. U kategorijama najdužeg leta i najvece udaljenosti nisu dopuštena dodatna pomagala, dok je u kategoriji zračnih akrobacija konstruktorima dopušteno korištenje škarica, ljepila i drugih materijala. Da ne duljimo... dragocjeno vrijeme leti! Prijavite se na www.redbullpaperwings.com i odmah počnite s treninzima! Ladice su vam sigurno pune papira po kojima ste šarali dok ste pripremali ispite...vrijeme je za zimsko čišćenje – otvorite ladice, pokupite sve suvišne papire, lijepo ih oblikujte i do kante za smeće pošaljite ih kao avione! Bit ce vam to sjajna vježba za Red Bull Paper Wings, naučit cete ponešto o aerodinamici i pospremiti ladice. Idealno!

redbullfly495 2

RASPORED KVALIFLYKACIJA:

OSIJEK - 03.03.2012. Avenue Mall Osijek,16:00h
RIJEKA - 07.03.2012. dvorana Nafta (balon iza Pomorskog fakulteta), 16:00h
ZADAR - 14.03.2012. Arsenal, Trg tri bunara 1, 16:00h
SPLIT - 17.03.2012. Sportski tereni na FESB-u (balon), Rudera Boškovica bb, 16:00h
ZAGREB - 24.03.2012. Bocarski dom (balon), 13:00h
Najbolji od najboljih pokazat ce svoje umijece pilotiranja na državnom finalu koje se održava u Zagrebu 24.3.2012. - Bocarski dom (balon) od 18:00h

Let's (quali)FLY!

Tekst: PR objava

   


Izdvojeno

Reci što misliš!