Lifestyle / Ostalo

Besplatni tečaj tradicionalnih plesova

Besplatni tečaj tradicionalnih plesova

Svakog PONEDJELJKA I SRIJEDE kroz organizaciju tečaja folklornih plesova Slavonije i Baranje, te radionice starog ruha želja nam je predočiti polaznicima i naučiti ih osnovama tradicionalnih plesova. Plesovi koji će se učiti samo su jedan mali dio bogatstva kulturnog naslijeđa našeg naroda, pa je isto tako jedan od ciljeva ovog projekta da se što veći broj mladih aktivira u djelovanju KUD-ova.

Ovaj plesni tečaj omogućiti će svojim polaznicima da uz svoje prve korake odabranih plesova zapjevaju i razne pjesme i napjeve, a posebni naglasak stavljamo na bećarac -bećarac - jedan od vokalno-instrumentalnih napjeva na području Slavonije, Baranje i Srijema, koji je uvršten na listu zaštičenih nematerijalnih dobara Ministarstva kuture RH. Osim toga, kako je u velikim razmjerima „narodnjačka kultura, zauzela ove, a isto tako i ostale krajeve lijepe naše, želja nam je prikazati Slavonske i Baranjske tradicionalne pjesme i plesove kao jedan oblik zabave na koji su posebice mladi, pod utjecajem nametnutih glazbenih žanrova, zaboravili.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svaka proba bit će uz pratnju članova TS "Slavonske Ravnice", a 30. ožujka 2012. bit će organizirana velika zabava na kojoj će polaznici imati priliku uživati u onome što se tijekom dva mjeseca naučili na projektu.
tecaj495

Savjet mladih Osječko-baranjske županije


Izdvojeno

Reci što misliš!