Lifestyle / Ostalo

London Calling dovodi Australca, Kanađanku, Britanca i Hrvaticu

London Calling dovodi Australca, Kanađanku, Britanca i Hrvaticu

Nakon četiri ovogodišnja gostovanja i čak šest vrlo uspješnih i rasprodanih večeri originalne londonske stand up komedije, koje su u siječnju, ožujku, svibnju i listopadu održane u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, LONDON Calling vraća se u Osijek.

Nakon četiri ovogodišnja gostovanja i čak šest vrlo uspješnih i rasprodanih večeri originalne londonske stand up komedije, koje su u siječnju, ožujku, svibnju i listopadu održane u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da će se u prosincu, kako smo i najavili, dogoditi pravi ovogodišnji MULTIKULTURALNI VRHUNAC izvrsne zabavne poslastice „LONDON CALLING" COMEDY CLUB!

Taj međunarodni program u četvrtak, 8. prosinca 2011. godine ponovno, zahvaljujući Udruzi „Grupa građana" Osijek, dolazi u najveći slavonski grad, u isto kazalište, ovaj put s "najegzotičnijim" komičarskim imenima do sada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, na prva četiri gostovanja Osječane je zabavio niz vrsnih pripadnika ponajbolje stand up scene u svijetu. Svaki put ulaznice su brzo rasprodane, svih šest večeri gledalište Dječjeg kazališta bilo je krcato, reakcije posjetitelja odlične, a kritike na show više nego pozitivne.

Nakon toga mnogi Osječani su Udruzi „Grupa građana" i na službenu Facebook stranicu projekta uputili niz upita kada će ponovno moći vidjeti komičare iz Londona. Zato je dogovoreno da će oni u prosincu ponovno gostovati u Osijeku, a opet dolaze potpuno nova imena, i to: Australac grčkog podrijetla, Kanađanka jamajčanskog podrijetla i Britanac turskog podrijetla!

Yianni Agisilaou

Naime, u četvrtak, 8. prosinca 2011. godine, s početkom u 19,30 sati, na sceni Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku Osječane će do suza pokušati nasmijati: Yianni Agisilaou (headliner), Dana Alexander (opening act) i Naz Osmanoglu (MC – voditelj večeri). Kako bi slijedili običaj da ugostimo nekoga od komičara s prostora ex-Jugoslavije, te kako bi ravnoteža među spolovima bila potpuna, kao gošća, odnosno tzv. mid act, ovaj put nastupit će mlada i kvalitetna zagrebačka komičarka Andrea Andrassy. DAKLE, PRVI PUT U OSIJEKU, U SKLOPU GOSTOVANJA "LONDON CALLING" COMEDY CLUB, NASTUPAJU DVIJE KOMIČARKE.

O PROJEKTU I AUTORU:

Inače, "LONDON CALLING" COMEDY CLUB je međunarodni projekt koji je osmislio hrvatski novinar i komičar Nino Bantić, u nakani da britanski stand up humor približi građanima u nekoliko europskih gradova, a nedavno je u tu svrhu u Zagrebu osnovao i Udrugu "Urbani ured".

Ideja Nine Bantića bila je dočarati tipičnu londonsku klupsku stand up večer, odnosno cjelovečernji program s voditeljem i nekoliko komičara, među kojima je onaj koji nastupa posljednji – headliner. Posredstvom glasovite londonske agencije Mirth Control različiti britanski stand up komičari već su u studenom prošle godine počeli nastupati u Zagrebu, u siječnju i u Osijeku, a potom su se njihova gostovanja proširila na Varaždin, Rijeku, Dalmaciju, Sloveniju...

Organizatori ovoga zanimljivoga događaja u Osijeku su ponovno agencija Mirth Control (London, UK), Udruga "Urbani ured" Zagreb & Udruga „Grupa građana" Osijek, sponzor je osječki Hotel "Central", a medijski pokrovitelji su Glas Slavonije i Slavonski radio.

Andrea Andrassy 2

NAPOMENA: Cijeli program sa stankama traje od dva do dva i pol sata, a odvija se na engleskom jeziku.

Premda se zbog povećanih troškova organizacije ukazala potreba za povećanjem, naglašavamo kako su, u znak zahvalnosti osječkoj publici na dosadašnjoj vjernosti, uspjeli u nakani da CIJENU ULAZNICE U OSIJEKU još barem ovaj put zadrže na 40 KUNA. Upozoravaju da je kapacitet gledališta Dječjeg kazališta, koji inače iznosi 230 mjesta, ovaj put SMANJEN. Naime, 30-ak ulaznica izdvojeno je za studente 1. godine medijske kulture na Odjelu za kulturologiju osječkog Sveučilišta, kojima će dolazak i izvješće o večeri londonske stand up komedije činiti dio terenske nastave iz kolegija Novi medijski žanrovi.

Premda je to smanjilo broj raspoloživih mjesta, vodstvu Udruge "Grupa građana" Osijek drago je zbog ove suradnje jer je ona, kao i susret londonskih stand up komičara sa studentima i srednjoškolcima, koji smo u listopadu 2011. godine organizirali u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek, dokaz širenja ovoga međunarodnog projekta i na druge sfere izvan zabavne.

PRETPRODAJA ULAZNICA POČINJE U ČETVRTAK, 1. PROSINCA 2011. GODINE, TOČNO U 8,00 SATI NA DVA PRODAJNA MJESTA: blagajni Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića (Trg bana Josipa Jelačića 19; radnim danom od 8,00 do 15,00 sati te subotom od 9,00 do 12,00 sati) i u oglasnoj službi Glasa Slavonije (Ulica Hrvatske Republike 20; radnim danom od 8,00 do 16,30 sati te subotom i nedjeljom od 9,00 do 13,00 sati).

ZAINTERESIRANE GRAĐANE UPOZORAVAMO DA POŽURE S KUPNJOM ULAZNICA JER SU DO SADA SVAKI PUT RASPRODANE U KRATKOM VREMENU. Također, zbog zgusnutoga rasporeda prosinačke turneje – večer ranije (srijeda, 7. prosinca) londonski stand up komičari gostuju u Sisku, a već idućega jutra (petak, 9. prosinca) putuju natrag za London – OVAJ PUT NIJE MOGUĆE DODAVANJE JOŠ JEDNE VEČERI U OSIJEKU.

Službena Facebook stranica "LONDON CALLING" COMEDY CLUB projekta:

http://www.facebook.com/pages/London-Calling-Stand-Up/145920782126776

twitter: @LonCallComedy

Svi podrobniji podatci o izvođačima i njihove fotografije mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici projekta www.londoncallingclub.com

   


Izdvojeno

Reci što misliš!