Lifestyle / Ostalo

Kondom glavu čuva, a CroMSIC ih dijeli

Kondom glavu čuva, a CroMSIC ih dijeli

Studentska udruga CroMSIC i ove će godine obilježiti Svjetski dan borbe protiv AIDS i to raznim edukativnim i zabavnim akcijama.

CroMSIC je organizacija studenata medicine Republike Hrvatske koja se bavi međunarodnim aktivnostima i usmjerena je uzajamnom povezivanju, razmjeni iskustava te promicanju humanih ideja i etičkih načela među studentima medicine i šire populacije - s težnjom stvaranja odgovornih budućih liječnika.

Udruga je član Međunarodne udruge studenata medicine IFMSA (International Federation of Medical Students' Assotiation). Na taj način studentima Medicinskog fakulteta u Osijeku osigurava se stručna praksa u poznatim svjetskim klinikama kako bi upotpunili svoje znanje i vještine, ali i omogućili stranim kolegama boravak na našim bolničkim odjelima potičući tako znanstvenu i stručnu suradnju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kao i prehodnih godina, i ove će godine članovi udruge CroMSIC i studenti Medicinskog fakulteta u Osijeku tradicionalno obilježiti Svjetski dan borbe protiv AIDS-a – WAD (World AIDS Day). Ovogodišnji projekt predviđa edukaciju adolescenata kao populacije mladih ljudi koja je najviše izložena utjecaju društva i medija, na temu prevencija spolno prenosivih bolesti i smanjenje diskriminacije već oboljelih.

Također, 1.12.2011. na Trgu sv. Trojstva u osječkoj Tvrđi održat će se dijeljenje promotivnih materijala i simbolično dijeljenje balona s posebnim stop- AIDS porukama.

Izuzev predavanja koja će studenti održati u višim razredima srednjih škola u Osijeku, budući liječnici i mladi ljudi, smatraju da je osim spomenutoga, izuzetno važno navedene probleme približiti ljudima na jedan zanimljiv i zabavan način pa će se 1. prosinca 2011. u klubu Bastion održati after party na temu „Getting to ZERO! Zero New HIV Infections. Zero Discrimination and Zero AIDS Related Deaths."

Sam koncept partyja osmišljen je na način da svim gostima budu podijeljeni edukativni materijali i prezervativi, uz živu glazbu za koju će se ove godine tamburaški sastav „Garavuše". Također bismo naglasili da svake godine CroMSIC organizira ovakve partyje o svom trošku, s obzirom da su nevladina i neprofitna udruga studenata, a ove godine imaju potporu dekana Medicinskog fakulteta u Osijeku i Studentskog zbora sveučilišta, a također surađuju s Javnim zdravstvom.

Foto: Guardian

  

  


Izdvojeno

Reci što misliš!