Lifestyle / Ostalo

Spektakl sa Brodwaya 9. prosinca u Osijeku

Spektakl sa Brodwaya 9. prosinca u Osijeku

Izuzetno nam je drago obavijestiti Vas da će u petak, 9. prosinca, u velikoj sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku, međunarodno kazalište CornerstoneArts izvesti jedan od najgledanijih svjetskih mjuzikla Josip i kričave boje njegovih snova.

Izuzetno nam je drago obavijestiti Vas da će u petak, 9. prosinca, u velikoj sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku, međunarodno kazalište CornerstoneArts izvesti jedan od najgledanijih svjetskih mjuzikla Josip i kričave boje njegovih snova.

josip i kricave boje495

Glazbu je napisao Andrew lloyd Webber (jedan od najuglednijih skladatelja ovoga žanra), a tekst Tim Rice (poznat po scenariju za crtić Lion King). Na Broadwayu je mjuzikl do sada izveden preko 1000 puta, a međunarodno kazalište Cornerstonearts, u režiji poznatog redatelja Richarda Monteza, uspješno ga izvodi u preko 30 zemalja svijeta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uza svu scensku atraktivnost predstave, ona je posebna i u tome što će je u potpunosti izvesti mladi amateri iz Osijeka (njih preko 80) kojima svjetski poznati redatelj time pruža jedinstvenu mogućnost umjetničke afirmacije.

Isječke iz naše hrvatske verzije, kao i reportažu s nacionalne televizije možete pogledati na:

No, koliko god zahtjevan bio nastup u Osijeku, on je samo dio ambiciozne prosinačke turneje. Naime, CornerstoneArts Hrvatska će samo nekoliko dana poslije, s još jednom postavom glumaca i još jednim mjuziklom nastupiti u još dva grada: Duga Resa, 16. prosinca i Mursko Središće, 18/19 prosinca.

josipi i kricave 495 1

[important title=O Josipu i kričavim bojama]JOSIP i kričave boje njegovih snova jedan je od najpoznatijih mjuzikala svih vremena, zasigurno i zato što je glazbu napisao Andrew Lloyd Webber, jedan od nejuglednijih skladatelja ovog žanra, a tekst Tim Rice (poznat po scenariju za Disneyev animirani film "Kralj Lavova"). Na Broadwayu je do sada izveden gotovo 1000 puta, a međunarodno kazalište "CornerstoneArts", u režiji poznatog redatelja Richarda Monteza, uspješno ga izvodi u preko tridesetak zemalja diljem svijeta.

JOSIP i kričave boje njegovih snova biblijska je priča ispričana na vrlo neobičan način – kičenim bojama šarenih glazbenih stilova. Slikovito, šarmantno, duhovito, toplo, romantično, bezbrižno, nostagično i zabavno. Istinita povijesna radnja zaogrnuta je u čak 200 atraktivnih kostima.

JOSIP i kričave boje njegovih snova predstava je koja će Vas dirnuti, nasmijati, opustiti i razvedriti, ali i približiti čudesnu i bezvremensku poruku Biblije. Iako razigrana, priča je vrlo stvarna i aktualna u vremenu u kojem smo zaboravili sanjati i vjerovati.

JOSIP i kričave boje njegovih snova predstava je za sve generacije, a u Osijeku je možete odgledati u petak, 9. prosinca u dvorani "Gradski vrt". Cijena ulaznice je 70 kn, u pretplati 50 kn, grupne 30 kn, a za školsku djecu 20 kn.[/important]

 


Izdvojeno

Reci što misliš!