Lifestyle / Ostalo

U kotlićima i na rašljama završit će pet tona ribe

U kotlićima i na rašljama završit će pet tona ribe

Kako ističu Kopačani, sve dosadašnje manifestacije posvećene su sjećanju na nekadašnji život u tom selu na rubu Kopačkog rita, kada mještanima nije bio zabranjen ribolov koji im je stoljećima bio osnovni izvor prihoda. Ribarenjem su se, naime, prestali baviti nakon što je Kopački rit proglašen Parkom prirode. Ribarskim se danima posvećuju srcem i dušom, a u organizaciji sudjeluje gotovo cijelo selo.

Iz godine u godinu posjetitelja je sve više pa je tako prošle godine seoskim ulicama prošlo nekoliko tisuća gostiju, kojima su organizatori priredili raznovrsne delicije od 3.000 kilograma razne vrste ribe. Ove godine ponuda će biti još jača, budući da goste čeka čak pet tona ribe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bilo je proteklih godina, a bit će i ove, u Kopačevu mnogo ribljeg paprikaša, šarana na rašljama, ribljih fašira, pržene štuke, ali i ukusnih jela od divljači. Na brojnim štandovima zasigurno će se naći za svakog po nešto, počevši od domaće ljute i slatke paprike, ajvara, zimnice i kolača do proizvoda od meda, slatkih kolača i štošta drugo.

Pogledajte: Program "Ribarski dani u Kopačevu"

Manifestaciju će, u subotu u 15 sati, otvoriti osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i župan mađarskog dijela Baranje, Zoltan Horvat, a već od 10 sati bit će postavljeni štandovi i spremna gastroponuda. Za nedjeljno prijepodne, pak, najavljena je velika fišijada. Medijski pokrovitelji su Glas Slavonije i Slavonski radio.

Parking izvan sela

Promet u selu regulirat će policija, a organizatori mole posjetitelje da svoje automobile parkiraju na za to predviđenom mjestu - izvan sela, pokraj nogometnog igrališta, gdje je osiguran dovoljan broj parkirnih mjesta.

Tekst: I.Getto (Glas Slavonije)

  


Izdvojeno

Reci što misliš!