Lifestyle / Ostalo

Najbolji fiš u Osijeku kuha Smilja Franc

Najbolji fiš u Osijeku kuha Smilja Franc

Udruga majstora kotlića Slavonije i Baranje i Turistička zajednica Osijeka organizirali su natjecanje Osječana u kuhanju fiš paprikaša. Pobjednici će nastupiti na državnom prvenstvu Hrvatske koje će se također održati u Osijeku 30. rujna i 1. listopada u Tvrđi.

Najbolji fiš pripremila je Osječanka Smilja Franc koja je dobila 95 bodova dok je vrlo blizu njenog rezultata s 89 bodova bio Zdravko Blažević.

Kao i uvijek ocjenama 0-5 ocjenjivala se boja i gustoća fiša te izgled ribe, a ocjenama od 0-10 okus fiša. Uz četiri člana komisije najveći mogući broj bodova bio je 100. Ocjenjivali su profesorica Jelica Černi iz Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku, višestruka državna prvakinja Ilonka Horvat, Slavko Milas te Davor Lončarić, urednik Radio Osijeka i član Skupštine Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na osječkom natjecanju bilo je 15 natjecatelja, a pratili su ih brojni mještani Retfale koja slavi župni god. Građani su mogli degustirati specijalitete koji su pripremili osječki majstori kotlića.

 

Izvor: Radio Osijek

 


Izdvojeno

Reci što misliš!