Lifestyle / Ostalo

Europska noć šišmiša u ZOO vrtu Osijek

 Europska noć šišmiša u ZOO vrtu Osijek

Program se nastavlja u edukacijskom centru gdje će se održati kreativne radionice, a za najuspješnije mališane predviđene su prigodne nagrade i iznenađenja.

Danas je diljem svijeta zabilježeno više od 1.100 vrsta šišmiša,od kojih je 177 ugroženo. U Hrvatskoj živi čak 35 vrsta, što je čini jednom od najbogatijih faunom šišmiša u Europi. Šišmiši čine čak trećinu ukupnog broja sisavaca Hrvatske!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svake godine 33 europske zemlje potpisnice Sporazuma o zaštiti europskih populacija šišmiša (UNEP/EUROBATS), među kojima je i Hrvatska, obilježavaju Europsku noć šišmiša kako bi upozorile javnost na potrebu zaštite šišmiša.

Europska noć šišmiša obilježava se već 15 godina diljem Europe pod okriljem EUROBATS-a, a uz to se ova i sljedeća godina obilježavaju kao Godine šišmiša - 2011. na razini Europe, a 2012. kampanja se proširuje na cijeli svijet pod pokroviteljstvom UN-ova programa za okoliš (UNEP) i Konvencije o migratornim vrstama (CMS).

Šišmiši, koji žive u Europi, ne piju krv i nisu štetočine, kako se pogrešno misli, već su jedna od najugroženijih skupina sisavaca, te su bliži srodnici ljudima nego miševima!

Ove i još puno zanimljivih podataka o šišmišima možete čuti u petak, 09. rujna 2011. na Europskoj noći šišmiša u ZOO vrtu Osijek!


Pogledajte: GALERIJA - ZOO vrt Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!