Lifestyle / Ostalo

Centar grada Osijeka postati će Svijet šume i vode

Centar grada Osijeka postati će Svijet šume i vode

Pripreme za još jednu Zemlju bez granica u punom su jeku. Prva radionica kreće već u ovu subotu i to Avenue Mallu gdje će se u posljepodnevnim satima održati slikarska škola. Ništa manje zabavno najavljuju organizatori, neće biti ni u ostalim radionicama. Mjesta u većini još uvijek ima, a među njima je i ona Kako radi radio?
zemljabezgranicapriprema4951

Slobodnih mjesta još ima i u izviđačkoj radionici gdje će polaznici raditi pješčani sat. I zelena tržnica prima nove članove, a Glas šume i vode također prima zainteresirane mlade novinare.
zemljabezgranicapriprema4952

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zemlja bez granica sa svojim aktivnostima kreće 31. kolovoza stoga se svi zainteresirani trebaju što prije prijaviti. To je moguće učiniti putem interneta na www.zemljabezgranica.com, telefonski na broj 272-583 ili se jednostavno osobno javiti u Udrugu Breza.

VIDEO:

 

Centar grada Osijeka postati će Svijet šume i vode


Ovogodišnja tradicionalna, međunarodna, kulturna manifestacija za djecu i mlade Zemlja bez granica nosi naziv „...i ...“ Ono predstavlja mogućnosti, iza „i“ uvijek nešto slijedi, ono uvijek povezuje, kao i ovogodišnja Zemlja bez granica, povezuje Ovaj svijet (realni) i Svijet bezgranične zemlje te konačno Svijet šume i Svijet vode.

Kako su nastala ova dva svijeta? Kao što je već poznato, Udruga Breza postala je krajem 2010. godine hrvatski nositelj međunarodnog projekta Art & Earth, projekta čiji je cilj podići svijest o očuvanju vode. U završnici manifestacije u Županijskoj ulici nekoliko stotina djece, koja su tijekom školske godine ukrašavala 2000 plastičnih boca, „napisati“ će ukrašenim bocama „Čuvajmo boje vode“. Uz predstavnike Udruge Breza, nazočiti će nositelji projekta iz Poljske i Italije,  predstavnici poljskog i talijanskog veleposlanstva te Grada Osijeka.
Nekoliko stotina plesača, sportaša izvesti će s 200 metara oslikanog platna plesni performans „Kako voda i šuma putuju“ pod vodstvom baletana osječkog HNK-a, Vuka Ognjenovića, a uz originalnu skladbu Igora Valerija na Trgu Ante Starčevića 3.9. u 19,00 sati.
Ova godina proglašena je Međunarodnom godinom šuma te je Udruga Breza u svom kreativno-ekološkom ozračju, uz vodu, ovogodišnju manifetaciju posvetila i šumi.

Tako će centar grada Osijeka 3.9. od Županijske ulice, preko Trga Ante Starčevića, Ribarske ulice, livade kod nekadašnje Bijele lađe, dravskog lukobrana i promenade do Hotela Osijek postati bezgranična zemlja i, u kojoj će posjetitelji moći vidjeti čudesni stroj Nadvodnicu, Knjigu u kojoj žive djeca i sve priče na svijetu, kuću u kojoj se odmaraju oblaci, šumsku kraljicu, paževe, vile i vilenjake, drveće koje hoda, Prijestolje crvenog zmaja, vilinske reportere koji će izvještavati direktno iz velikog televizora, veliki radio koji će emitirati radijski program uživo, glasne zborce, Glas šume i vode – novine veće od djece i još mnogo toga.

Više o manifestaciji na www.zemljabezgranica.com


Izdvojeno

Reci što misliš!