Lifestyle / Ostalo

Pannonian Challenge u očima volontera

Pannonian Challenge u očima volontera

Pannonian Challenge, najpopularniji festival ekstremnih sportova na ovim prostorima, a i šire, ove godine oduševio je više no ikada do sada. Najpoznatiji roleri, skejteri i bajkeri iz Mađarske, Slovenije, Švicarske, Njemačke, Francuske, Izraela, SAD-a pa čak i Venezuele ostavili su publiku bez daha svojim uzbudljivim trikovima.

ddae6d63c279b8b956cab9484d3d56fb.jpg

Festival je također doveo neka od svjetski poznatih glazbenih imena i priuštio nezaboravne večeri. I sve to uz tehnička poboljšanja kao što su veliki šator, tj. chill out zona s velikim LED zaslonom na kojem su se mogla pratiti zbivanja u parku, zatim tepisi na atletskoj stazi srednjoškolskog igrališta, proširene tribine te besplatni bežični internet koji je osigurao Elektrotehnički Fakultet u Osijeku.

99932f6226b98f1a2474751b52856212.jpg

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, kako je sve to izgledalo u očima jednog volontera?
Ove godine prijavilo se 215 volontera, od kojih je 100 odabrano za volontiranje na dvanaestom Pannonian Challengeu. Dobrovoljno su radili na različitim pozicijama, neki su pomagali u izgradnji i održavanju skate parka, neki su bili domaćini bendova i vozača, neki su sudjelovali u promociji i pisanju izvještaja za medije, a neki su radili na prijavama. Provodili su cijele dane i noći u skate parku koji im je postao drugi dom. No, I oni su uživali u brojnim ali I zasluženim pogodnosti: ulaz u vip zonu, dvije majice, besplatan ulaz na koncerte, bonove za piće i besplatno jelo. Osim što su marljivo obavljali svoje dužnosti, provodili su svoje vrijeme uživajući u vratolomnim trikovima vozača kao što su pobjednik in-line contesta Tin Hadžiomerspahić, pobjednik skate contesta Tomas Vintr i poznatih BMX vozača Daniela Dhersa i Senada Grošića, uz stalno animiranje voditelja Marija PetrekovićaFizikalca". U petak i subotu navečer su dobili zasluženi odmor i zabavu, kao i brojni drugi posjetitelji koncerata na kojima su nastupili Gentleman & The Evolution, Kandžija i Gole Žene, The Toasters, A Wilhelm Scream, Debeli Precjednik i mnogi drugi. Zabava se nastavila i u nedjelju u Šumici, MTB i BMX Dirt natjecanjem, a navečer je festival svečano zatvoren partijem čiju je atmosferu zagrijao urbani romski bend Kal. Volonteri su doprinijeli napretku Pannonian Challenge, koji je svake godine sve bolji i bolji, a ove godine je iznenadio dvostruko većim brojem posjetitelja. Postao je već kultno događanje u gradu, koje promovira Osijek među vozačima diljem svijeta, a ekstremne sportove u cijeloj Hrvatskoj. Takvih je događanja potrebno puno više, jer Osijek može ponuditi puno toga ne samo Osječanima, već i turistima. Kao volonter i kao posjetitelj iskreno se veselim sljedećem Pannonian Challengeu, koji će, vjerujem kao i svake godine, biti još bolji.

7530404566e68b3dc8fa593c02042ef3.jpg

[blockquote]"Kao jedna od 100 volontera na ovogodišnjem Pannonian Challenge-u mogu reći da volontiranje na Pannonianu stvara iznimno iskustvo. Ono najvećim djelom proizlazi iz upoznavanja novih ljudi, stjecanja osjećaja pripadnosti, stvaranja radne navike i osjećaja odgovornosti. Na Pannonianu mi se stvarno sve svidjelo i smatram da bi u Osijeku trebalo biti više ovakvih događanja." - rekla je jedna od brojnih volonterki

Druga volonterka nam je naglasila da se iza idilične priče o volonterima krije i naporan rad pojedinaca, te da se volontere moglo i bolje rasporediti. Ipak, i ona priznaje da je ovo bilo jako veliko iskustvo.[/blockquote]

Kako je to sve izgledalo na srednjici te koncertima u dvorištu Vege pogledajte u galerijama:

Pannonian Challenge 1. dan
Pannonian Challenge 2. dan
Pannonian Challenge 3. dan

Tekst: Vlatka Brozović
Foto: SiB.hr 


Izdvojeno

Reci što misliš!