Lifestyle / Ostalo

Pannonian Challenge: Produkcijski iskorak i velike zvijezde

Pannonian Challenge: Produkcijski iskorak i velike zvijezde

Nakon tri dana žestokih natjecanja u skateparku na Srednjoškolskom igralištu, zabava se u nedjelju preselila na trim-stazu na lijevoj obali Drave, a MTB i BMX vozači natjecali su se u dirt skokovima, a MTB-ovci su snage odmjerili i u 4-cross natjecanju koje je prošlo uz dominaciju Slovenaca. Nakon kvalifikacijskih vožnji, četiri najbolja vozača odmjerila su snage na vijugavoj stazi sa skokovima, a prvo mjesto zauzeo je Slovenac Matej Stapić, drugi je bio Filip Flisar, a treći Boštjan Pisanec. Slovenci su tako pokupili 1.000 eura za prvo, 700 eura za drugo i 300 eura za treće mjesto. U MTB dirtu, pak, dominirali su Česi. Najbolji je bio Jan Netrval, drugo mjesto zauzeo je Jakub Vencl, a treći je bio Damjan Siriški. BMX dirt prošao je uz nešto manje atraktivne vožnje nego prijašnjih godina, a pobjedu je lako odnio Balázs Ivánfi iz Mađarske koji je publiku oduševio front flipom, a drugo i treće mjesto zauzeli su njegovi sunarodnjaci Viktor Bakó i Bálint Szántó. Natjecanje je održano pred nekoliko stotina Osječana koji su sigurno ostali razočarani što se na dvojicu najboljih BMX vozača iz Osijeka, Juricu Baraća-Juru i Igora Vukadinovića-Pokija, nije moglo računati. Naime, Jura se oprostio od vožnje BMX-a, a Poki je dva dana prije BMX street natjecanja zaradio ozbiljnu ozljedu koljena.

Završetkom natjecanja i proglašenjem pobjednika nije završena zabava u šumici, a na pripremljenu pozornicu popeo se romski bend Kal. No, njihova je svirka, iako su se momci trudili, obilježena ozbiljnim tehničkim problemima zbog loše realiziranih električnih instalacija. Isti problem organizatore je mučio na šanku gdje se pivo točilo s prekidima, a konobari su u čaše svijetlili minijaturnim svjetlima za bicikle. Prava šteta jer je šumica ponudila nov sadržaj, pravu atmosferu i mogućnost za dobru zabavu koja je, na žalost, prerano završila.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kada na red dođe zbrajanje dojmova cijelog festivala, gotovo svake godine govorimo o najboljem Pannonianu do sada, a tako je i ovaj put. Povjerenje Grada i sponzora organizatori su opravdali značajnim produkcijskim iskorakom koji su osjetili i natjecatelji i gledatelji. Povećan je nagradni fond, park je ograđen i bolje uređen, sagrađene su nove sprave, velika tribina, postavljen videozid na Srednjiki, podignut pivski šator, a i koncertni dio ponudio je velika imena i dobru posjećenost. U Osijek je opet došao Daniel Dhers, najveće ime BMX scene, a njegova pobjeda u parku manje je važna od toga što svjetski prvak iz Venezuele ima puna usta hvale na račun Pannoniana, organizacije, ljudi, atmosfere, a svoje dojmove rado dijeli dok putuje svijetom... Od 2.500 eura koje je osvojio nevjerojatnom vožnjom više ga je razveselila lubenica koju mu je netko "uvalio" nakon pobjede u skateparku, a slika Daniela s lubenicom ubrzo je osvanula i na njegovom Twitter profilu.

- Iznimno smo zadovoljni odazivom natjecatelja i publike. Natjecatelji su puni hvale i uvijek rado dolaze u Osijek, a odaziv publike ove je godine odličan. I iduće godine želimo organizirati najbolji Pannonian, a imamo godinu dana da sve organiziramo još bolje - rekao je Robert Janz, jedan od organizatora.

[blockquote]Prtljanje s bonovima za cugu

Cijena piva od 12 kuna i bonovi koji su se mogli kupovati u apoenima do 10 kuna doveli su do zbrke na šankovima. Odlazak po cugu tako je, uz vraćanje kusura u bonovima, podsjećao na partiju monopolyja. Nepotrebno se stvarala gužva i komplicirao život konobarima koji su ionako imali pune ruke posla. Zadnjeg dana, u šumici, cuga se mogla kupiti i za gotovinu i za bonove pa su posjetitelji ipak mogli potrošiti eventualno preostale bonove kombinirajući bonove i kune.

Vraćanje grafita

Na Srednjoškolskom igralištu ove su godine, kao dio Pannoniana, vraćeni grafiti. Pripremljeni su paneli, boje je sponzorirao Warehouse, a okupili su se umjetnici iz Rijeke, Zagreba i Osijeka.[/blockquote]

 

Kako je izgledao pannonian ove godine pogledajte u našim galerijama!

Tekst: Ivan SEKOL (Glas Slavonije)
Foto: SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!