Lifestyle / Ostalo

"Doručak a la Portanova" za udrugu Pobjede

Prošli mjesec po prvi puta u Portanovi bio je organiziran „Doručak u Portanovi" radilo se o 100 metarskom sendviču koji je podijeljen posjetiteljima. Sama podjela sendviča imala je humanitarnu notu, te su prikupljene donacije prilikom degustacije sendviča donirali osječkoj Udruzi «MOGU» za terapijsko, rekreativno i športsko jahanje za osobe s posebnim potrebama.

Ovaj mjesec organiziran je „Doručak a la Portanova" koji je napravili u suradnji sa  zakupcem Pan-Pek. Naime, u subotu 20.08.2011. od 11:00 dijeliti će se 2 000 kroasana. Sama podjela kroasana naravno ima humanitarnu notu, te svaki posjetitelj shodno vlastitim mogućnostima može donirati određeni iznos prilikom degustacije. Prikupljene donacije prilikom degustacije kroasana donirat će se osječkoj Udruzi «POBJEDE» koja skrbi o osječkom Azilu za pse.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O Udruzi „POBJEDE"

Volonteri Udruge Pobjede skrbe o trenutno smještenih 180 pasa u osječkome Azilu za pse. Financiranje rada Azila ovisi isključivo o donacijama sugrađana, a visina mjesečnih troškova (hrana, liječenje, režije) iznosi i do 20 000kn (Grad Osijek participira u pokrivanju troškova s 8 333,00kn mjesečno). U tijeku je i rekonstrukcija čitavoga Azila kako bi se podigao standard življenja psima unutar njega, ali i kako bi udovoljili uvjetima Pravilnika o skloništima i kako bi Grad Osijek konačno dobio registrirano Sklonište za pse koje nema politiku eutanazije.

U protekle 4 godine volonteri su udomili preko 600 pasa, osigurali liječenja za preko 800 pasa, kastrirali preko 400 pasa, zbrojili preko 60 000 volonterskih sati.

„Rad Azila i Udruge Pobjede je transparentan. Hvala svima koji su doprinosili poboljšanju uvjeta u Azilu, kao i svima onima koji će to tek učiniti. Hvala Portanovi na prepoznavanju društvenih problema i davanju prilika za sanaciju istih." Ivana Crnoja, udruga Pobjede.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!