Lifestyle / Ostalo

Ekstremno ludilo - nove tribine, chill out zona i svjetske klase

Ekstremno ludilo - nove tribine, chill out zona i svjetske klase

U tijeku su završne pripreme za 12. izdanje najvećeg festivala ekstremnih sportova u ovom djelu Europe
- Pannonian Challengea, koji ove godine nudi brojne novosti za natjecatelje, ali i publiku.



Gledatelje će zasigurno najviše obradovati nova tribina kojom se znatno povećava kapacitet gledališta. Tu je i nova "chill out zona" u kojoj će se uz hranu i piće na video zidu moći pratiti natjecanje u skate parku. Produkcijski i organizacijski iskorak omogućili su i brojni volonteri koji su se prijavili za rad u skate parku, a svakodnevno ih 50-ak zasuče rukave i uređuje park. Uz uređenje sprava te zahvaljujući tradicionalno dobroj atmosferi svoj su dolazak potvrdili vozači svjetskog glasa. Aktualni svjetski prvak u BMX streetu Daniel Dhers prošle je godine pobijedio i na Pannonianu te najavio da će doći i ove godine. Obećanje će ispuniti, a u Osijek dovodi i prijatelje.

- Nevjerojatno je koliko se za Pannonian pročulo i kakvu reputaciju imamo na svjetskoj razini. Dolaze nam vrhunski vozači BMX-a, skatea i rola iz cijelog svijeta, a fascinantno je i da će doći ekipa iz Londona koja dolazi samo gledati i uživati u natjecanju i atmosferi. Nema sumnje kako će ovo biti najbolji Pannonian do sada, a posebno mi je drago što se svake godine vidi napredak u organizaciji, odazivu natjecatelja i publike te što u Osijek dolaze brojni gosti - kaže jedan od organizatora i pravi ambasador Pannonian Challengea Jurica Barać-Jura.

pann495

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz natjecanja u ekstremnim sportovima, Pannonian tradicionalno nudi i odlične koncerte koji će se održati u dvorištu Vege, a detaljan raspored i dodatne informacije mogu se dobiti na www.pannonian.org. Pannonian počinje u srijedu, 17. kolovoza, te traje do nedjelje, 21. kolovoza.

[important title=Oproštajni nastup "letećeg Jure"]Jurica Barać - Jura, miljenik domaće publike u Osijeku, ove će se godine oprostiti od natjecanja u ekstremnom BMX-u i to upravo na Pannonian Challengeu. Ovaj 21-godišnjak mnogo je napravio za Osijek i Pannonian u devet godina ozbiljne vožnje bicikla te je, nema sumnje, usprkos ranom prekidu karijere, ostavio značajan trag na domaćoj, ali i međunarodnoj sceni ekstremnih sportova. O razlozima ranog prekida karijere Jura nije htio govoriti, ali je istaknuo kako će i dalje ostati u svijetu ekstremnog sporta.[/important]

POGLEDAJTE:

SPORTSKI i GLAZBENI PROGRAM + NAGRADNA IGRA


TEKST: I.Sekol (Glas Slavonije
FOTO: SiB.hr  



Izdvojeno

Reci što misliš!