Lifestyle / Ostalo

Studenti će liječiti medvjediće u Portanovi

Studenti će liječiti medvjediće u Portanovi

Hvalevrijedan projekt studenata medicine usmjeren prvenstveno djeci predškolskog uzrasta i njihovim roditeljima i starateljima, kojim se želi djecu osloboditi straha od liječnika i bijelih kuta općenito, omogućiti im da kroz igru prođu sve korake u procesu liječenja, ali ih i educirati o zdravlju, higijeni i ljudskom organizmu na zanimljiv i pristupačan način!



Na zabavan i interaktivan način, posebno osmišljenim radionicama nastoji se djecu upoznati s radom liječnika, načinom funkcioniranja liječničke ordinacije te postupcima i liječničkim priborom kojima se liječnik služi prilikom pregleda, kako bi ih se na taj način pripremilo na situaciju u kojoj će i oni sami biti bolesni i trebati pregled liječnika te na taj način umanjiti potencijalni strah koji bi se pritom mogao javiti. Pritom dijete zauzima ulogu staratelja, koji dovodi svoju plišanu igračku liječniku te ju zajedno kroz igru pregledavaju i liječe.

Uz već navedeno, posebna pozornost je usmjerena i edukaciji djece, prvenstveno o zdravlju, dobrim higijenskim navikama, zdravoj prehrani te ljudskom tijelu, čime se od najranije dobi djecu uči o važnosti zdravlja te stvaraju zdrave navike i odgovoran odnos prema vlastitom zdravlju.

Povedite svoje mališane i njihove plišance u Bolnicu za medvjediće koja će se održati u subotu, 25. svibnja od 16 do 19 sati, a mališanima će dočarati čime se liječnici bave, čemu služi liječnički pribor te koji su sve dijelovi liječničkog pregleda i liječenje ovisno o dijagnozi, a potom i što se točno događa u laboratoriju, kako se obavlja koja laboratorijska pretraga te zašto su bitni lijekovi i kako ih treba pametno koristiti. Sve male sudionike čekaju i diplome za sudjelovanje.

DDK svibanj 2019

U isto vrijeme, subota, 25. svibnja, od 16 do 19 sati, na 2. katu održat će se još jedna redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Portanovi.

  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!