Događanja / Istaknuta

Vedrofon po 6. put okuplja dječje zborove

Vedrofon po 6. put okuplja dječje zborove

Nakon pet iznimno uspješno održanih festivala, Belišćanski dječji festival Vedrofon, i ove se godine vraća u svom šestom izdanju.

Festival je to koji su 2014. godine pokrenuli Grad Belišće, Turistička zajednica grada Belišća i Centar za kulturu Sigmund Romberg, sa željom i ciljem oživljavanja belišćanske tradicije dječje festivalske pjesme. Tijekom godina, Vedrofon je postao omiljeno mjesto za druženje i glazbu, za dječje zborove iz različitih krajeva Lijepe Naše.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje dječje pjesme, djecu, roditelje, bake, djedove i sve građane na 6. belišćanski dječji festival Vedrofon koji će se održati u nedjelju, 2. lipnja 2019. godine s početkom u 17 sati, u nastavno-sportskoj dvorani OŠ Ivana Kukuljevića u Belišću. Na festivalu će sudjelovati 10 zborova s oko 400 malih pjevača. Posebna gošća programa je talentirana belišćanska zvijezda Meri Andraković te članice Plesnog studija Illusion, dok će program voditi Branko Uvodić. Zborovi će izvesti po dvije pjesme, a neke od njih skladane su upravo za ovaj festival. Nastupaju: Zbor OŠ Ante Starčevića iz Viljeva, Dječji zbor Lastavice iz Sunje, Zbor OŠ Višnjevac, Dječji zbor “Igra” GŠ OŠ Matije Petra Katančića iz Valpova, Glazbena igraonica GŠ Jan Vlašimsky iz Virovitice, Dječji župni zbor Mirjam iz Valpova, Dječji zbor “Cvrkutići” iz Svetog Križa Začretje, Allegro i Zbor OŠ Sesvetska Sopnica, Zbor OŠ Marina Držića iz Zagreba te domaćini, Zbor OŠ Ivana Kukuljevića iz Belišća.

Najuspješniji zborovi, kao i autor najbolje nove skladbe, bit će bogato nagrađeni, a svim sudionicima i publici Vedrofona organizatori jamče puno vedrine, zabave i druženja uz dječju pjesmu. Ulaz je slobodan.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!