Lifestyle / Ostalo

''Jedno obećanje prekasno'' novi singl osječkog repera Lesa

''Jedno obećanje prekasno'' novi singl osječkog repera Lesa

Najnoviji singl poznatog osječkog repera Lesa naslovljen je „Jedno obećanje prekasno“ , a singl izlazi kao najava nadolazećeg  albuma „IZVUČENO IZ KONTEKSTA“.



Prema već dobro poznatim Lesovim temama i ovoga puta kroz pjesmu se bavi karakternim osobinama čovjeka ali se bavi i neizostavnom te uvijek atraktivnom temom muško - ženskih odnosa. U današnjem društvu, kada smo se individualizirali, Les ipak propituje život u dvoje te koje su posljedice kada se da „jedno obećanje prekasno“. Kroz pjesmu se bavi neiscrpnom temom nevjere i zanemarivanja partnera te stavlja na test posljedice za stanje duha i budućih odnosa kada se dogodi „jedno obećanje prekasno“.  I ima li povratka sreći nakon „jednoga obećanja prekrasno“?

Sama glazba nije tradicionalno ukalupljena u rap izričaj, stoga možemo reći kako Les ovoga puta pravi iskorak iz svojeg prirodnog okruženja. Miks između rap glazbe te zvuka bendova kao što su Nipplepeople, stari Detour i još stariji Yammat daje jedinstvenost ovoj skladbi.  Pjesma je dodatno začinjena snažnim glasom osječke glazbenice Ksenije Pešić, koja unosi dozu retro štiha u samo skladbu.

Tekst pjesme potpisuje Berislav Lesinger Les a.k.a Leskone.  Glazba/aranžman Papi Chulo, a pjesma je snimana u Boombox studiju Osijek. Snimanje i umiksavanje pjesme uradio je Srkee, dok je masteriranje djelo dugogodišnjeg suradnika i kolege Setta. Kao i na nekim dosadašnjim video uradcima , kamera i režija povjerena je Josipu Grizbaheru  i Cinematic  produkciji iz Osijeka.

Sam je scenarij spota ideja Berislava Lesingera Lesa a.k.a Leskone,  dok je snimke iz zraka načinio Vedran Klisko.  Snažni glumački dvojac, koji zasigurno daje dodatni pečat cijelom ovom projektu, čine glumci osječkog HNK Ivan Ćaćić i Dina Vojnović.  Članovi pratećeg sastava iz video uratka su Ksenija Pešić, Ivan Knežević, Slaven Batorek, Dado Stojković i Karlo Papić, a navedeni su članovi i instrumentalisti na nadolazećem albumu. Video je sniman tijekom siječnja u Hrvatskom narodnom kazalištu te na ostalim lokacijama u gradu Osijeku.

Kroz Lesov dugogodišnji rad na hip – hop sceni voljeli smo i zavoljeli iste stvari, a i voljeli smo se isto stoga se nadamo kako nam novi album „Izvučeno iz konteksta“ zapravo donosi jedno obećanje prerano jer ćemo zasigurno zavoljeti isto i ostale pjesme s novog Lesovog albuma.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!