Lifestyle / Ostalo

Okusi Baranje na Adventu u parku

Okusi Baranje na Adventu u parku

Oči i nepca posjetitelja jučer su uživala gledajući i degustirajući delicije s Baranjskog stola na Adventu. File jelena na baranjski, pašteta od divljači, kosani odrezak od štuke, čvarci od soma, hladetina, perkelt od divljači, domaći salenjaci, kuhana kobasica s dva dima, kolač od sira i mrkve samo su neke od delicija koje su krasile stol dug deset metara.

Ponuđeni jelovnik bio je i više nego dovoljan razlog za okupljanje nekoliko stotina posjetitelja koji su ovaj gigantski stol smazali za samo 17 minuta. Mirisi i okusi Baranje prožimali su se Adventom u Parku, a slasni komentari pokazali su kako kontinentalna Hrvatska staje uz bok svjetskim gastronomskim destinacijama.

Najbolji ugostitelji i proizvođači hrane iz Baranje podijelili su i koji recept s posjetiteljima, ali tajni začini dolaze s dugom tradicijom pripremanja hrane.



Sigurni smo kako su posjetitelji dobili nove ideje za pripremu svojih blagdanskih stolova, a potvrditi gastronomsko gradivo mogu u Didinom konaku, Restoranu Kormoran, Baranjskoj kući iz Karanca i Restoranu Darocz zajedno s Baranjskim slasticama iz Suze i Baranjskim kulenom iz Kneževih Vinograda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Foto i video: Mario Miloloža

   


Izdvojeno

Reci što misliš!