Lifestyle / Ostalo

Večer vina i umjetnosti ove subote u Kazamatu

Večer vina i umjetnosti ove subote u Kazamatu

U subotu, 20. listopada od 18 sati u prostoru dvorišta Kazamata u osječkoj Tvrđi ponovno vraća se ona noć kada vino u kombinaciji s umjetnošću pretvara nebo iznad grada u veliko platno, a mi, pogurani tim čarobnim spojem uz pomoć dobre volje i pozitive ispisujemo još jednu prekrasnu priču koju ćemo poslati u svemir.



Mantra koju proteklih pet godina ponavljamo još jednom stupa na scenu i spomenute subote, treća ovogodišnja Večer vina & umjetnosti postaje naša zen zona u kojoj si neopterećeno možemo dozvoliti da vino bude naš upravljač.
Uživajte u zraku koji nježno gricka obraze, u mirisu koji je kombinacija naloženih drva oko Sofa ognjišta i poput rasplesanog jesenskog duha, ispuštenih aroma grožđa iz butelja vrsnih vinara koji će se predstaviti. Očekuje vas bogat glazbeni i umjetnički program, niz sadržaja za kulturno, emocionalno i ino uzdizanje koje nam ostavlja trajniji smiješak na licu.

Nadolazeća Večer vina & umjetnosti dio je novog turističkog programa Gourmet Slavonija koji je rezultat spajanja više inicijativa vezanih uz vino, hranu i domaće proizvode u jedan novi sadržaj kojim se predstavlja eno-gastro ponuda Slavonije, Baranje i Srijema.

Turistička zajednica Osječko – baranjske županije i Osječko – baranjska županija uz suradnju s Gradom Osijekom i Kreativnom agencijom Adverta poručuju da rezervirate datum i sačuvate hrpu dobre volje koju ćete podijeliti s okupljenima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pratite službeni Facebook događaj "Večer vina & umjetnosti / Tvrđa / 20.10." na kojem možete pronaći više informacija o događaju.

PROGRAM

VINO:

Predstavljanje i kušanje vina Slavonije, Baranje i Srijema te susjednih zemalja
18.00 – 24.00 h / Dvorište Kazamata / Slobodan ulaz
Kušanje vina moguće je uz kupovinu vinskih bonova po cijeni od 7,00 kn i vinske čaše po cijeni od 20,00 kn (kaucija)


GLAZBA:

Jazzoleptics feat. Nikola Marjanović
18.00 – 24.00 h / Dvorište Kazamata / Slobodan ulaz
U sklopu Večeri vina & umjetnosti još jedna poslastica koja vas čeka je nastup Jazzoleptics feat. Nikola Marjanović koji izvode jazz standarde na moderan način s puno groova, te pop i rock standarde u jazzy-stilu. Rezultat je vrlo old-school, njujorška lounge atmosfera koja će se savršeno sljubiti s vrhunskim vinima.

Live Sax Experience by Ivo Prodan – Prodjo feat DJ Umbo
18.00 – 24.00 h / Dvorište Kazamata / Slobodan ulaz
Ove čarobne večeri spajamo DJ Umba i jedinstvenog saksofonistu Ivu Prodana - Prodju koji uživo svira uz elektronsku glazbu. Svaki je nastup jedinstven jer se temelji na izravnoj improvizaciji popraćenoj različitim ritmovima i žanrovima.

UMJETNOST:

Izložba: Tamara Sekulić / Andrej Tomić
18.00 – 23.00 h / Galerija Kazamat / Slobodan ulaz
Na izložbi Tamare Sekulić i Andreja Tomića može se vidjeti dio imaginarne prašume autora u kojoj su motivi oblikovani isključivo prema njihovu subjektivnom doživljaju predmeta. Sekulić je u igri varijacija svojim kaktusima dala vrlo čist formalni izraz razveden razigranim bojama koje vape za biljkama velikih površina. Gledajući platna Andreja Tomića može se reći kako je svijet njegovih prašuma jako velik te da će zainteresiranim i neopterećenim pogledom u njemu moći nastaviti otkrivati brojne vegetabilne fascinacije – nečijem oku tako bliske, a nečijem silno daleke.

Izložba vodenog svijeta, Udruga Gloria Maris
18.00 – 23.00 h / Tvrđa, Svodovi bb / Cijena ulaza: djeca predškolske dobi 10 kn, učenici i studenti 15 kn, odrasli 20 kn. U cijenu ulaznica uračunato je informativno i edukativno vodstvo.
Udruga Gloria Maris u sklopu Večeri vina & umjetnosti otvara vrata izložbe vodenog svijeta na kojoj možete vidjeti predstavnike kopnenih i slatkovodnih mekušaca s našeg područja (Drava, Dunav, Kopački rit), fosilne ostatke Panonskog mora te školjke, puževe, glavonošce, zvjezdače, ježince, spužve, koralje, neobične ribe i morske pse iz raznih mora svijeta.

Umjetnička intervencija: Ivana Škvorčević
18.00 – 23.00 h / Dvorište Kazamata / Slobodan ulaz
Ova umjetnička intervencija putem slikarstva u obliku zastava s minimalističkim izrazom s motivima slavonskih krajolika i vinograda doprinos je autorice Ivana Škvorčević, studentice druge diplomske godine na likovnom odsjeku, modulu multimedija na Akademiji za umjetnost i kulturu.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!