Lifestyle / Ostalo

Kleines Esseker Oktoberfest - poklanjamo konzumacije za pivoljupce

Kleines Esseker Oktoberfest - poklanjamo konzumacije za pivoljupce

Kleines Esseker Oktoberfest manifestacija je koja se ove subote po drugi put održava u Osijeku, a inspirirana je minhenskom pivskom manifestacijom. Suorganizatori ovoga događaja, Kušaonica piva GAJBA, Njemačka zajednica u Hrvatskoj, Grad Osijek i TZ Grada Osijeka su za sugrađane i sve posjetitelje po uzoru na prošlogodišnji osječki Oktoberfest pripremili brojne užitke.

Tako će se na sceni ove godine izmjenjivati pjevački zbor Njemačke zajednice – Zemaljske udruge Podunavskih Švaba „Alte Kameraden“ s tradicionalnim njemačkim napjevima, zabavni bend MGM s repertoarom njemačkih šlagera, te originalna švapska limena glazba iz Waschkuta u Mađarskoj pod nazivom „Wagabunden Blasskapelle“.

U gastronomskom dijelu, organizatori su pripremili piva pivovara koje su osnovale najpoznatiji svjetski Oktoberfest, onaj u Münchenu: Augustiner, Paulaner, Hacker-Pschorr te bavarskih pivovara Schneider i Maxlrainer dok će se u pivnici Gajba na šest točionika ponuditi hrvatska craft piva: osječka Legionar i Beckers, te zagrebačka Zmajsko, Nova Runda i Garden.

Uz piva će se u kućicama u Sunčanoj ulici u Osijeku nuditi i hrana koja se dobro sljubljuje s pivom i predstavlja kulinarsku tradiciju Bavarske – koljenice s kiselim kupusom, bijele pivske kobasice, pečeni pilići, ali i slavonske kobasice i palačinke.

Program započinje u subotu 6. listopada oko 15:00 sati, dok će službeno otvorenje, s tradicionalnim zabijanjem slavine i istakanjem piva iz drvene bačve (po uzoru na minhenski Oktoberfest) biti upriličeno u 16:00 sati u Sunčanoj ulici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prošlogodišnji prvi „Kleines Oktoberfest“ posjetilo je oko 2500 Osječana, a popijeno je preko 3000 litara piva.

[important title=]

NAGRADNA IGRA

Organizatori poklanjaju 2x50 kuna za konzumaciju na festivalu. U komentar upišite IME i PREZIME pije pivo na Kleines Esseker Oktoberfest.

Dobitnici Maja Skočanić i Dunja Ban

[/important]

   


Izdvojeno

Reci što misliš!