Lifestyle / Ostalo

Ovaj vikend na Pampasu se održava 21. Osječki jesenski sajam

Ovaj vikend na Pampasu se održava 21. Osječki jesenski sajam

U petak, 5. listopada 2018. godine, u 10.00 sati na Sajamskom prostoru Pampas upriličit će se „Medeni doručak s hrvatskih pčelinjaka“, jedinstveno događanje s ciljem promocije proizvodnje meda u Hrvatskoj, a uz med bit će ponuđeni i mlijeko, jaja, kruh i brašno s hrvatskih polja i farmi.

Bit će to zapravo uvod u 21. Osječki jesenski sajam, čije je svečano otvaranje predviđeno istog dana u 11.00 sati. Tim povodom, jučer (2. listopada 2018. godine) održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili direktor tvrtke Osječki sajam d.o.o. Alen Vukašinović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Željko Požega, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, Vatroslav Tissauer iz Hrvatske poljoprivredne agencije,  predsjednik HGK Županijske komore Osijek Zoran Kovačević, Darko Knežević iz Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, Hajnalka Palić Tot iz Agencije za gospodarski razvoj Srednje Europe, Tomo Andrašević iz Odjela za prevenciju Policijske uprave Osječko-baranjske te član Uprave Peveca Marin Štenglin.

Na Sajmu, koji će trajati od petka do nedjelje (7. listopada), oko 200 izlagača iz Hrvatske i inozemstva predstavit će svoje proizvode i usluge iz poljoprivrede, pčelarstva, prehrane, graditeljstva, stanovanja, obrtništva. Ulaz i parkiranje su besplatani, pa se očekuje i veliki broj posjetitelja, osobito što se uz redovite izložbeno-prodajne sadržaje organizira i niz pratećih događanja. Uz pokroviteljstvo Osječko-baranjske županije održat će se 5. Izložba ženskog poduzetništva i 2. Izložba braniteljskog poduzetništva. Održava se i tradicionalna manifestacija Dani meda - 23. Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda, hrvatsko-mađarski poslovni susret, predavanja i okrugli stolovi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zamjenik župana Goran Ivanović upozorio je kako je prostor Pampas nije adekvatan za velike izložbe te da Osijek zavrjeđuje kvalitetniji izložbeno-sajamski prostor. Upravo stoga Osječko-baranjska županija u suradnji s Gradom Osijekom pokrenula je projekt izgradnje Gospodarskog centra, novog sajamskog prostora, ali ujedno i višenamjenskog centra koji će djelovati tijekom cijele godine.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!