Lifestyle / Ostalo

Ovaj vikend u Čepinu održavaju se 18. Čepinski suncokreti

Ovaj vikend u Čepinu održavaju se 18. Čepinski suncokreti

18. Čepinski suncokreti održavaju se od 28. do 30. rujna 2018.g na igralištu Osnovne škole Vladimir Nazor u Čepinu.

Čepinski suncokreti su doživjeli svoju punoljetnost, čime se potvrđuje kvaliteta ove manifestacije i interes posjetitelja za istu već 18 godina.

Uz pokroviteljstvo Tvornice ulja Čepin, Osječko-baranjske županije i Općine Čepin, 18. Čepinski suncokreti pod pokroviteljstvom su i Europske unije u okviru prekogranične suradnje Interreg V-A Hungary-Croatia Cooperation Programme 2014-2020, u okviru Projekta "Pretvaranje kulturnog nasljeđe "Šokaca" u turističku atrakciju - ŠOKCI" - ID: HUHR/1601/2.1.2/0006.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, iz ovog projekta, u okviru kojeg se gradi Centar za kulturu (koji je pri samom završetku), a čijom izgradnjom će KUD Ivan Kapistran Adamović dobiti prijeko potrebne prostorije potrebne za svoj rad, KUD -u je osigurana i pozornica na kojoj će nastupati izvođači na „Čepinskim suncokretima“.

Za zaista bogat trodnevni program pobrinut će se svojim nastupima mnoštvo izvođača - dječji vrtići i osnovne škole, KUD-ovi, tri tamburaška sastava koji će održati besplatne koncerte,  a bit će i natjecanja – 6. regionalna utakmica školovanih pasa, te turnir u boćanju.

Sva tri dana za sve posjetitelje je osigurana večera – u petak fišpaprikaš, u subotu čobanac, a za nedjelju grah, koje pripremaju udruge s područja općine Čepin.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!