Lifestyle / Ostalo

Ulični okršaj tamburaša s Dunava i Drave i sajam na glavnom osječkom trgu

Ulični okršaj tamburaša s Dunava i Drave i sajam na glavnom osječkom trgu

Zabavimo se prve jesenske večeri u petak 21. rujna na glavnom trgu uz tamburaše s Dunava i Drave iz dva prijateljska grada Novog Sada i Osijeka te gastronomsku ponudu osječkih restorana, pivnica, vinoteka i drugih ugostitelja.

U središtu trga će se, kako je običaj na Osječkoj Ljetnoj Noći, postaviti stolovi kao svojevrsna velika gradska terasa, a na okolnim štandovima se mogu pronaći proizvodi osječkih, slavonskih i baranjskih obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Program tamburaške glazbe na Promenadi i glavnom trgu

  • 18:00 kip Picassa uz Zimsku luku (dravska promenada), Tamburitza Street Battle - ulični tamburaški "okršaj"
  • 19:00 glavni trg, Trg dr. A. Starčevića. Koncertni program na trgu trajat će do 22 sata

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tamburitza Street Battle“ od 18 sati

Cijele večeri uživat ćemo u nesvakidašnjem glazbenom događaju, svojevrsnoj uličnoj bitci - tamburaškom okršaju osječkih, dravskih i novosadskih tamburaša s Dunava. Projekt Tamburitza Street Battle, dio programa Novi Sad 2021 – Europska prijestolnica kulture, u Osijeku će doživjeti svoje drugo izdanje, nakon siječanjske premijere u Novom Sadu. U uličnoj glazbenoj bitci na potezu Promenade od kipa Picassa pa do Trga dr. Ante Starčevića, sučelit će se domaći Tamburaški sastav Osječki band i Tamburaški orkestar Romanca iz Novog Sada.

Koncept ulične glazbene bitke, odnosno street battlea, posuđen je iz hip-hop i rap glazbene kulture, a osječki i novosadski virtuozi u ovom će eventu pokazati urbano lice tamburaške glazbe. U organizaciji eventa uz Grad Osijek i Turistički zajednicu grada Osijeka sudjeluje Fondacija Novi Sad 2021, organizacija zadužena za provedbu programa Europske prijestolnice kulture.


Izdvojeno

Reci što misliš!