Lifestyle / Ostalo

Sve što trebate znati o ovogodišnjem Vinskom maratonu u Zmajevcu

Sve što trebate znati o ovogodišnjem Vinskom maratonu u Zmajevcu

Vinski-bor maraton u Zmajevcu, duga je tradicija još iz davne 2005. Povodom iste, cijenjeni baranjski vinari svoja vrata otvaraju maratoncima i ostalim gostima, koji po zmajevačkim surducima imaju priliku degustirati vina vrhunske kvalitete.

 Prvo održavanje maratona bilo je posjećeno od strane 40 maratonaca, a u posljednjih par godina ova manifestacija doživjela je pravi boom! Prošle 2017., maraton je bilježio preko 1500 maratonaca te više od 1000 posjetitelja, koji će i ove godine imati priliku posjetiti otvorene podrume te uživati u najboljem od etno i gastro baranjske ponude.

Cilj maratona je u što kraćem roku obići dvadesetak vinskih podruma i u svakome popiti po decilitar vina, ali sama ideja je u druženju uz vrhunsku baranjsku kapljicu te uživanje u rustikalnoj atmosferi baranjskih gatora. Navedeno je razlog zbog kojeg većina ljudi ne završi maraton jer ga ne žele odraditi „na brzinu.“ Obično se zastane gdje je dobra atmosfera pa se nerijetko dogodi da se maraton ne završi u potpunosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vinska čarolija često traje do ranih jutarnjih sati uz suvremenu glazbu u nekom od gatora.

Maraton se ove godine održava u subotu 29. rujna.

vinskimaraton

Kotizacija za Vinski maraton  je ove godine 110,00 kn uz prethodnu rezervaciju, a na danmaratona kotizacija je 130,00kn. Kao i svake godine maratonci će dobiti: redni broj, majicu, držač čaša s pečatom grada Zmajevca, čašu, mapu sa označenim podrumima i bonove za konzumaciju po 1dcl vina po podrumu.

Prijaviti se možete ovdje.

I ove godine prometovati autobus na relaciji Osijek-Zmajevac-Osijek, Valpovo-Belišće-Beli Manastir –Zmajevac i natrag te Đakovo-Zmajevac-Đakovo. Cijena povratne karte je 55 kuna, a prijavit se možete u Anima travel agency (Ivana Gundulića 32, Osijek).

prijevoz na maraton

Na dan Vinskog maratona individualci ili ekipe, svoje pakete će moći pokupiti u Zmajevcu u Domu kulture, od 10:00 do 14:30 sati, uz dogovor moguće je pokupiti pakete i zadnji tjedan prije maratona. Svi koji će uplatiti i prijevoz busevima, pakete će dobiti već u busu. 

Pravila vinskog maratona:

1. Vinski maraton počinje u 15:00h.
2. Start je ispred doma kulture, a ukoliko se utvrdi da je netko od natjecatelja počeo s neke od vinskih cesta, organizator ima pravo na diskvalifikaciju natjecatelja.
3. Maraton traje od 15:00 – 19:00h (konzumacija na bonove isključivo u tom vremenu.)
4. Svaki podrum je označen bojom vinske ceste te rednim brojem, a bonovi se primaju u skladu s time.
5. Svi su obvezni prvo krenuti na vinsku cestu prema boji držača čaša i majica.
6. Prije točenja vina, obavezno je predati bon u podrumu.

GALERIJA: Vinski maraton u Zmajevcu 2013.
GALERIJA: Vinski maraton u Zmajevcu 2015.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!