Lifestyle / Ostalo

Obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Drave

Obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Drave

Međunarodni dan rijeke Drave ove godine se obilježava višednevnim programom u organizaciji Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, Osječko-baranjske županije, Muzeja likovnih umjetnosti Osijek, Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Grada Osijeka, Turističke zajednice Osječko-baranjske županije te Turističke zajednice Grada Osijeka.

U četvrtak, 20. rujna 2018. godine u prostorijama velike Županijske vijećnice u Osijeku, s početkom u 10.00 sati, održat će se press konferencija i panel rasprava pod nazivom „Projekti i izazovi zaštite i održivog razvoja uz rijeku Dravu“, na kojoj će se predstaviti projekti koji doprinose očuvanju jedne od posljednjih prirodnih rijeka u Europi, modele održivog razvoja te mogućnosti razvoja turizma uz rijeku Dravu.

Događanja povodom obilježavanja Međunarodnog dana Drave nastavljaju se za sve zainteresirane građane u subotu 22. i nedjelju 23. rujna 2018. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Subotnji program počet će na Vodenici u 11.00 sati (Osijek, Gornjodravska obala) svečanom regatom čamcima, a za djecu će se održati radionica crtanja dravskom vodom koju će predvoditi djelatnici Muzeja likovnih umjetnosti iz Osijeka. U prostorijama Vodenice bit će izložene i pobjedničke fotografije Foto natječaja ˝Živjeti s Dravom˝. Drugi dio subotnjeg događanja nastavit će se u Amfiteatru (Katakombe) gdje će građani imati priliku uživati u nastupu učenika Glazbene škole Franje Kuhača te DJ Omera.

Nedjeljni program počinje u 11 sati u Osijeku kod Veslačkog kluba „Iktus“, gdje će građani i navijačka skupina Kohorta Osijek dočekati bicikliste i kajakaše, koji će se spuštati od Belišća do Osijeka.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!