Lifestyle / Ostalo

Zemlja bez granica: Kreativa na osječki način u konceptu 24 sata

Zemlja bez granica: Kreativa na osječki način u konceptu 24 sata

Na konferenciji održanoj danas (petak) u Perivoju kralja Tomislava, gdje će najvećim dijelom i održavati ovogodišnji međunarodni obiteljski Festival Zemlja bez granica, predstavljen je raznovrsni program u konceptu od 24-satnih događanja za sve generacije.

O svemu su tome govorili Suzana Vargović, voditeljica Festivala i Mario Miloloža, voditelj Inovativnoga laba kao jedne od brojnih aktivnosti ovogodišnje Zemlje bez granica te osječka zamjenica gradonačelnika, Žana Gamoš, kao predstavnica partnera Festivala – Grada Osijeka.

"Ovogodišnji je program osmišljen za sve generacije, od 7 do 77 godina istaknula je predsjednica Breze," Suzana Vargović, dodajući kako Festival okuplja sve kreativce grada Osijeka, kako pojedince tako i udruge, a međunarodnu notu opravdavaju gosti koji stižu iz Madžarske, Australije, Njemačke i Švicarske kako bi zajedničkim snagama pružili bajkoviti ugođaj kroz 24 sata.

"Program broji ukupno 45 različitih aktivnosti, od kojih je istaknut vodeni taksi koji će provozati građane od Zimske luke do Iktusa, Noćna gerila i obilazak dežurnih službi Grada te tramvajske stjuardese koje će ranoraniocima u tramvajima posluživati jutarnju kavicu.
Mario Miloloža koordinator je aktivnosti inovativnog laboratorija koji će se održavati u dvorištu FERIT-a s ciljem popularizacije znanosti, a velik broj prijava na radionice i predavanja svjedoči tome da je Osijek doista pravi IT grad" – istaknuo je Miloloža.

Zamjenica gradonačelnika, Žana Gamoš pohvalila je inicijativu i rad Udruge Breza, istaknuvši kako će Grad i dalje podržavati Zemlju bez granica, a posebno joj je zadovoljstvo što će ove godine biti uključena u program manifestacije kao volonterka i izvoditeljica jedne od aktivnosti – voćnog mutibara, na kojem će se 'mutiti' smoothiji i promovirati zdrav život. Kako će to otprilike izgledati prezentirala nam je na licu mjesta te poslužila predstavnike medija osvježavajućim napitcima.

Još je preostalo malo slobodnih mjesta u radionicama i igraonicama pa organizatori pozivaju da se svi zainteresirani mogu prijaviti putem prijavnice na www.zemljabezgranica.com gdje se nalazi i cjelovit program događanja.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!