Lifestyle / Ostalo

Tarda festival dovodi Rundeka i duh Turske

Tarda festival dovodi Rundeka i duh Turske

Festival glazbe, ruha i hrane i ove će se godine održati u perivoju dvorca Esterhazy u Dardi trećeg vikenda u kolovozu (17.-18.08. - petak i subota).

Za one koji još nisu stigli biti njihovi dragi gosti podsjetimo da je riječ o festivalu koji će u dva dana predstaviti povijesnu baštinu, a vezano uz tursku raju, kulturu turskog naroda, njihovih običaja, hrane, plesa i svega onoga što je i danas poveznica između Turske i naroda ovog područja... Zašto? Zato što žele činjenicu da je Sulejmanov most išao upravo do Darde valorizirati, dati uporabnu vrijednost i staviti u funkciju turizma...
Koncept festivala je sljedeći: šetnja, druženje, sudjelovanje u sadržajima, pazar na bujrum sajmu, odmaranje u merak zonama... dakle koncept je da provedete dan u prirodi uz jezero Đolai bogat program i uživate s vašom ekipicom.

GALERIJA: Ruralno urbani Tarda fest

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Pripremili smo mnoštvo radionica za male i velike, djecu, roditelje, mlade...ma sve!Oslikajt e keramiku i ponesite kući uspomenu s Tarde... osvojite utvrdu katapultima ili ostavite mališane da se "bore" dok vi radite sapune/masažne pločice ili rezbarite Sulejmanov most...a možda se možete okušati i u učenju turskih plesnih koraka? Pogledajte dvije izložbe fotografija i udjelite kompliment našim kreativnim volonterima koji su pripremili skulpture kojima će biti ukrašen prostor parka... Vjetar u kosi najbolje ćete osjetit tijekom vožnje jezerom (bez plaćanja mostarine) ili kočijom kojom upravlja turska raja... 

Naše drage ženice nahranit će vas japrak sarmicama, baklavom, tufahijama i drugim delicijama turske kuhinje koje smo zabilježili u kuharici "CroTur"...a kolege organizatori Vinskog maratona iz Zmajevca napojit će vas najboljim Baranjskim vinima...," kažu organizatori.

A kad vam baš jako dosadi čisto jednostavno uživanje i merak zalegnite u turski šator i naučite nešto novo, zanimljivo na kratkim edukativnim predavanjima... poslije se bacite na baldahin i pogledajte skečeve koje su pripremili, ili pak predstavu koja govori o ljubavi i zavođenju u 16.stoljeću..

A nakon svega toga, obiđite i gazda Lukinu krčmu  (raspitajte se zašto je to baš Gazda Luka) i uživajte uz sevdah i evergreen pjesme.

A navečer  prvog dana nakon što vas razmrda DJ Richma uživajte uz ex Yu hitove koje će za vas izvoditi Still bend... a u subotu za razmrdavanje zadužen je DJ Matt nakon kojeg će uslijediti Rundek Cargo Trio.

Tarda web 2018

PROGRAM

17. – 18. kolovoz 2018. godine
Perivoj uz dvorac Esterhazy

Svečano otvorenje:
Petak, 17. kolovoz 2018. godine u 15,00 sati

od 16,00 …
• Bujrum sajam
• Suveniri Baranje
• Ponuda iz turske kuhinje – jela iz kuharice CroTur
• Vožnje kočijom po parku Esterhazy
• Vožnje čamcima po jezeru Đola
• Tematske kreativne radionice
- oslikavanje keramike
- osvajanje tvrđave katapultima
- mokro filcanje vune
- izrada sapuna i masažnih pločica
- plesne radionice
- izrade: turskog nakita;
turskih zmajeva;
Sulejmanovog mosta...
• Izložbe fotografija
• Merak zone
• Nauči nešto u turskom šatoru – edukativne radionice
• Druženje i divan s rajom .. (kratki skečevi)
• Sevdah… evergreen…onako, za dušu..
- Duet Hranislava i Milan..

Subota:19:00 – 20:00
Predstava: „Ti si biser među najvećim ljepoticama“

VEČERNJI PROGRAM:
Petak:
20:00 - 21:00 ...Warm up – DJ Richma
21:00 – 23:00 ... Still bend
After party – DJ Richma

Subota:
20:00 - 21:00...Warm Up - DJ Matt
21:00 - 23:00...RUNDEK CARGO TRIO
After party – DJ Matt

   


Izdvojeno

Reci što misliš!