Lifestyle / Ostalo

Osijek24sata - prijave za radionice još traju

Osijek24sata - prijave za radionice još traju

Udruga za rad s mladima Breza u partnerstvu s Gradom Osijekom, nakon prošlogodišnje stanke, ponovno pokreće tradicionalni međunarodni Festival za djecu i mlade Zemlja bez granica koji će se pod manifestacijskim nazivom Osijek24sata održati 31. kolovoza i 1. rujna na brojnim lokacijama u gradu.

Prema riječima Suzane Vargović, predsjednice Udruge Breza i voditeljice Festivala, temom Osijek24sata na kreativni i stvaralački način, u konceptu 24-satnih događanja, predstavit će se pozitivni resursi (O – otvorenost; S - snaga; I - inovativnost; J - jedinstvenost; E –energija K - kultura) gradskoga ritma i života.

Od planiranih sadržaja možemo izdvojiti pop up intervencije, inovativne izložbe, radionice i igraonice, koncerte, performanse, interaktivne umjetničke, kulturne i edukativne te sportsko-rekreativne sadržaje u koje će se moći aktivno uključiti sve generacije sugrađana - od predškolaca, osnovnoškolaca, srednjoškolaca i studenata do obitelji, baka, djedova i dr. U kreiranju sadržaja i ovoga puta uključene su brojne lokalne i nacionalne odgojno-obrazovne i kulturno-umjetničke ustanove i institucije, društva, klubovi, udruge i pojedinci kao i inozemni umjetnici iz Mađarske, Poljske, Njemačke i Švicarske.

- Ovaj jedinstveni projekt najveća je volonterska inicijativa u našem gradu koja nastoji uključiti posebne, maštovite, inovativne sugrađane svih generacija. Grad Osijek kao partner, daje veliku podršku ovom projektu koji je postao brend grada. Jako sam sretna što nam se Zemlja bez granica vraća ove godine – istaknula je zamjenica gradonačelnika, Žana Gamoš.

Na Internet stranici Festivala, www.zemljabezgranica.com otvorene su prijave za radionice i igraonice te je istaknut program događanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stoga, veliki i mali sugrađani, originalni, neobični, vješti i beskrajni, pridružite im se!

  


Izdvojeno

Reci što misliš!