DunavArt festival uspješno završio svoje drugo izdanje

DunavArt festival uspješno završio svoje drugo izdanje

dunavart2

Nakon dva vikenda vrhunske glazbene, gastronomske i enološke ponude, DunavArt Festival uspješno je priveo kraju svoje drugo izdanje. Ove godine festival je održan na četiri lokacije, u Erdutu, Vukovaru, Iloku i Batini, a bogatim programom privukao je brojne posjetitelje koji su uživali u podunavskoj hrani, vinu i umjetnosti.

DunavArt Festival otvoren je u Vukovaru izložbom „Slikanje svijeta“, akademskog slikara Tomislava Buntaka. Posjetitelji su uživali u koncertu benda Putokazi uz jazz glazbenika Zorana Majstorovića i nastupu austrijskog benda Die Wandervögel koji su oduševili svojim jedinstvenim izvedbama.

U sklopu festivala Erdutski vinogradi postali su dom izložbi svjetlosno – ambijentalnih instalacija „Privremeni ambijenti“, koja je nastala kroz suradnju Udruge UKRO (projekt MMML Studio) i umjetnice Angele Turkalj, umjetnika Maria Čaušića i Maria Matokovića. Na ovoj čarobnoj lokaciji DJ Flegma doveo je sve prisutne u opušteno stanje uma uz „In Da Sofa“ ambijent. Prava poslastica s Enesom Kiševićem – Poezija u čaši održala se s prekrasnim pogledom na Dunav, nakon čega je beogradski bend Zemlja gruva zagrijao posjetitelje za Scifidelity Orchestra koji su ispunili obećano i pripremili nezaboravan glazbeno–scenski događaj.

GALERIJA: Prvi vikend Dunav Art Festivala 2018.

U sklopu festivala se u Iloku obilježio Međunarodni dan Dunava memorijalnom utrkom čikala i dodjelom nagrada za Prvo međunarodno ocjenjivanje vina podunavskih zemalja. Uz bogatu ponudu tradicionalnih jela i vina s Dunava, posjetitelji su uživali u Poeziji o Dunavu i koncertu Scharf Club Swing Quinteta.

Prezentacija tradicionalne domaće šokačke gastronomije na Festivalu „tista“ privukla je brojne posjetitelje u Batinu u Baranji. Odličnu glazbu koja odgovara podunavskim vinima čast odabrati dobili su DJ Umbo i deejayMilly, kao uvod u koncert kraljice sevdaha, Amire Medunjanin i vrućih salsa ritmova grupe Cubismo.

Ovim Festivalom Hrvatsko Podunavlje prepoznato je kao poželjna turistička, kulturna te vinska i gourmet destinacija koja ima mnogo toga za ponuditi posjetiteljima tog kraja.

SiB.hr
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja