Lifestyle / Ostalo

Bogat program prve ovogodišnje Osječke ljetne noći

Bogat program prve ovogodišnje Osječke ljetne noći

Zadnjeg petka u mjesecu lipnju, srpnju i kolovozu održavaju se „Osječke ljetne noći“ s nizom događanja na gradskim ulicama i trgovima, glazbom, performansima, gastronomskom ponudom. U ovo vrijeme gradsko središte, posebice obala rijeke Drave, živne po uzoru na poznata slična događanja na Jadranskoj obali.

Prva ovogodišnja ljetna noć održat će se iznimno u subotu 30. lipnja 2018. zbog toga što dan prije započinje manifestacija Osječko ljeto kulture, a istog dana proslavlja se i crkveni god, dan nebeskog zaštitnika grada Svetog Petra i Pavla. Sljedeće ljetne noći održat će se 27. srpnja i 24. kolovoza.

Službeno otvorenje manifestacije je u 17 sati, a koncertni program na glavnom gradskom trgu, Trg dr. Ante Starčevića, započinje oko 21 sat.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ponuda na glavnom trgu uključuje kućice s gastronomskom ponudom osječkih restorana, pivnica, vinoteka i drugih ugostitelja, u središtu trga će se postaviti stolovi kao svojevrsna velika gradska terasa, a u obližnjoj Ribarskoj ulici koja od trga vodi prema Zimskoj luci na štandovima se mogu pronaći proizvodi osječkih, slavonskih i baranjskih obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Cijeli događaj začinit će koncert domaćeg pop-rock benda OK Club, s poznatim hitovima poput „Vrata zapada“. Više o koncertu doznajte na Facebook stranici događaja: Osječka ljetna noć - rock'n'roll party

Uz program na trgu, tu je i pregršt ostalih događanja širom Gornjeg grada gdje se kao i do sada posebno ističe popularni chill and relax događaj In Da Sofa u Sakuntala parku u organizaciji kreativne agencije Adverta.

Paralelno s programom ljetne noći, u nedalekom Perivoju kralja Tomislava će se održavati Re-Art Festival..

Ostali programi tijekom prve ljetne noći, subota 30. lipnja su:

17:00 sati, otvorenje obrtničkih štandova u Ribarskoj ulici / otvorenje restorana, pivnica i vinoteka na glavnom trgu
20:00 sati, glazbeni program učenika Glazbene škole Franje Kuhača u prolazu Franje Krežme (između Korza i Trga Slobode)
20:00 sati, The Kavana, koncert jazz banda „Sing song sing“
21:00 sat, filmski program u Vrtu Jagode Truhelke (prolaz s Korza prema Blok centru) u organizaciji agencije Osijek Danas
22:00 sata, glazbeni program i vatromet na Promenadi (lukobran Zimske luke)

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!