Lifestyle / Ostalo

Na Kopiki i do 5.000 kupača dnevno!

Na Kopiki i do 5.000 kupača dnevno!

Prvi dani kupališne sezone i ove godine potvrđuju kako će najviše kupača privući Kopika, iako svi bazeni još nisu ni napunjeni.

Dok duboki okrugli bazen čeka punjenje, Kopikom u jednom danu prođe i 5.000 kupača, saznajemo u Športskim objektima. Uz skromnu cijenu ulaznice od dvije kune za mlade od 13 do 18 godina, pet kuna za starije od 18 te besplatnog ulaza za djecu do 12 godina, ni ne treba čuditi da bazeni na lijevoj obali Drave privlače brojne kupače. Iako se ne može pričati o nekim posebnim sadržajima, oni koji ne traže više od bazena, kafića s hladnim pićem i mjesta gdje mogu kupiti sladoled za klince, Kopika je sasvim dovoljna.

“Redovno dolazim svake godine, a na Kopiki sam gotovo svaki dan s prijateljima. Ulaz stvarno nije skup, a za sada je sve čisto i uredno. Samo neka tako ostane do kraja sezone”, kaže srednjoškolac Marin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kupanju na Kopiki nekada je ozbiljan konkurent bio pješčani sprud kod Pampasa, a danas se tamo može vidjeti tek pokoji ribič. Naime, izgradnjom cestovnog mosta zapadne obilaznice uništena je nekadašnja oaza za kupanje. Slična je sudbina i popularnog kupališta kod željezničkog mosta, gdje je dio plaže uništen kamenim gromadama. No, kod “Želje” kupača ipak ima, a ovisno o vodostaju i pijesak uz obalu se širi. Ipak, oni koji desetljećima na kupanje idu kod “Želje” u pravu su kada kažu da ta plaža nije kao što je nekad bila. Ljubitelji kupanja u Dravi mogu osvježenje u rijeci potražiti uz prostor Kopike jer se ulaz u bazenski dio naplaćuje, a kupanje u Dravi je besplatno. Tu je još i kupalište kod Neptuna, gdje se na potezu od Neptuna do Kompe nerijetko okupi i nekoliko stotina kupača. S obzirom na to da nema pravila i ograničenja, mnogi zaplivaju sa svojim psima.

Nebazenska alternativa Dravi je i Bajer na Jugu 2, omiljeno kupalište među lokalnim stanovništvom. Topla stajaća voda i jezero okruženo zelenilom uistinu predstavljaju veliki potencijal, ali kupači kažu da bi se uz samo malo ulaganja mogla napraviti velika stvar.

- Ovo je u osnovi sve “divlje”. Samo se povremeno pokosi trava, na pontonu opet ima puknutih dasaka koje prijete kupačima, a uz jezero nema nikakvih sadržaja, čak je i dječje igralište zapušteno. Nije mi jasno kako nitko ne prepoznaje potencijal ovog jezera na kojem bi se uz samo malo novca moglo napraviti respektabilno kupalište - kaže otac dvoje djece s Juga 2.

Kneževi Vinogradi

Mnogi Osječani vikendima se pridruže Baranjcima na kupanju na bazenima u Kneževim Vinogradima. Nekoliko desetaka kilometara vožnje nije problem onima koji cijene uredne zelene površine, stabla koja prave hladovinu i kristalno čistu vodu u bazenima. Aquapolis u Bizovcu posljednjih godina gubi na popularnosti.

Tekst: I.Sekol (www.glas-slavonije.hr )


Izdvojeno

Reci što misliš!