Lifestyle / Ostalo

Riječanka doselila u Osijek i zaljubila se u grad

Riječanka doselila u Osijek i zaljubila se u grad

Facebook post objavljen na stranici O kao Osijek pokupio je brojne simpatije. Priča je to o jednoj Riječanki koja je postala legica i o njezinom doživljaju Osijeka.

Upoznala sam Mateju, simpatičnu Riječanku koja se preselila u Osijek-ne zbog ljubavi, ili ipak je, ali one prema gradu.. ovo je njezin doživljaj Osijeka:

"Zašto sam preselila iz Rijeke u Osijek?
Priznajem, ovo je poprilično teško napisati u kratkim crticama...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kada sam prvi puta prošle godine došla ovdje, imala sam priliku u 2 tjedna istražiti meni novi grad. Kako najbolje sročiti u par rečenica cijelu transformaciju od oduševljenja Osijekom u proljeće, do velikih zelenih površina, biciklističkih staza, opuštenih, zanimljivih i komunikativnih ljudi, novih prijatelja, gomilu događaja koje se nude skoro svakoga dana, šetnje uz Dravu i još milion drugih predivnih opcija koje svatko može doživjeti ovdje? Da nebi bilo zabune, volim Rijeku i uvijek ću, ali Osijek ima dušu, što ne znači da Rijeka nema, ali ja sam se ovdje pronašla, osjetila sam se sretnijom nego ikada. Ne, nisam se zaljubila, to je bilo prvo pitanje mojih prijatelja na moje oduševljenje Osijekom. Osjećala sam se kao kod kuće, iako sam bila sama u nepoznatom gradu. Nakon što sam još 5 puta prošle godine koristila bilo koji produženi vikend kako bi došla u Osijek i napunila se tom meni fantastičnom energijom ovog grada, nije bilo druge opcije nego spakirati se i preseliti 400km od svega poznatog. Trebalo je naći i posao, što se fantastično posložilo tako što su mi iz 4 Elements-a iz Rijeke otvorili poslovnu jedinicu u Osijeku, pa je tako dio Rijeke ipak došao samnom. Svakim danom ovaj grad me oduševi nečim novim, drugačijim. Ipak sam s mora došla u Slavoniju. I da, svi me to pitaju, svima je to nepojmljivo, izabrati Slavoniju umjesto mora. I Riječanima i Osječanima. Ono što mogu primjetiti iz mog boravka ovdje, a potvrdili su mi i moji novi lege i legice je da im 'vraćam' ljubav prema vlastitom gradu. Vole oni Osijek, ponosni su na njega, ali iz navike, kolektivne svijesti ili istog pogleda na Slavoniju i sve što se ovdje događa nekako su ga počeli 'uzimati zdravo za gotovo' kao takav kakvim ga se predstavlja u medijima. A uopće nije takav, ni pust ni prazan. Toliko je raznolik i zanimljiv da je zaista teško napisati sve što ovdje bilo tko može doživjeti. Treba doći, doživjeti. Pozivam sve ljude da pogledaju Slavoniju kroz vlastite oči, ne kroz tuđe poglede i mišljenja. Imamo predivnu državu sa toliko raznolikosti od mora do Slavonije da je zapravo tužno što ne cijenimo više ono što je naše. Što zovemo domom! Dođite i uvjerite se sami, možda se još netko zaljubi u Slavoniju, kao i ja!"

SiB.hr
FOTO: Ilustracija (SiB.hr) 


Izdvojeno

Reci što misliš!