VIDEO: ZOO vrt ima nove stanovnike

VIDEO: ZOO vrt ima nove stanovnike

Devet majmuna odnosno marmozeta sinoć je iz Mađarske stiglo u osječki ZOO vrt. Nisu baš bili raspoloženi za snimanje i slikanje, jer bili su umorni od puta na kojem su proveli gotovo 14 sati.

Inače Marmozeti životinjice su porijeklom iz Južne Amerike, teški su svega do 250 grama, i koliko god mnogima bili simpatični u Zoo vrtu upozoravaju da nisu pogodni za kućne ljubice. Uz ostalo iz zbog specifične i točno dozirane hrane.

Posebno zanimljivo je doziranje hrane za marmozete. Naime, na njih devet potrebno je podijeliti svega četvrt jabuke, od povrća jedu samo rajčicu i krastavce, a na njihovom meniju je i sir od sirutke i musli.

Uz ove simpatične majmune, noćas su u Zoo vrt stigli i prerijski psi mnogima poznatiji kao svisci. No, posjetitelji će ih moći vidjeti tek za mjesec dana koliko im je potrebno da se aklimatiziraju.

Sve ove životinje osječki zoo vrt dobio je na dar od mađarskog Veszprema, a kako smo doznali negdje pred kraj ljeta, ako sve bude teklo prema planu, trebala bi stići i žirafa koji brojni posjetitelji s nestrpljenjem očekuju.

VIDEO:

Tekst i video: www.stv.hr
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja