Baranjski Deer & Bike poput afričkih foto safarija

Baranjski Deer & Bike poput afričkih foto safarija

deer bike 2

Stotine jelena, košuta, srna i divljih svinja pratile su ovu jedinstvenu biciklijadu koja se po drugi puta održala na prostoru Općine Draž u Baranji.

Prva lipanjska subota bila je rezervirana za drugu po redu biciklijadu Deer & Bike kojom udruga Karašicka Republika nastoji promovirati sve ono što Baranja, odnosno prostor općine Draž može ponuditi svojim gostima. Start biciklijade nalazio se na jedinom hrvatskom križanju europskih biciklističkih ruta – Eurovela, točnije Eurovela 6 (Dunav) i Eurovela 13 (Željezna zavjesa).

Biciklisti svih dobnih uzrasta došli su iz Belišća, Valpova, Osijeka, ali našao se i poneki stranac, kao dva studenta iz Škotske i Indije. Biciklijada duga 45km je pružila doživljaj sve onoga što Baranja nudi, od dunavskih šuma i ritova, surduka i gatora Banskog brda do prostranih ravnica. Posebnost ovog događanja je što se gotovo 30 kilometara rute odnosilo na poljske puteve što kroz šumu, brdo ili polje čime ova biciklijada zaista razlikuje od drugih rekrativnih. Od gastronomskog dijela biciklisti su mogli uživati u posjetu OPG Filip Golubov koji ih je dočekao sa specijalitetima kao što su masna kruva i sok od bazge, ali i sa starom sortom Kadarkom. Kulturni sadržaj biciklijade odnosio se na posjet Šokačkoj kući u Topolju i manifestaciji Baranjski bećarac u Dražu.  

deer bike 1

S obzirom da se biciklijada zove Deer & Bike, organizatori su držali fige da se nastavi tradicija te gosti zaista vide poneku divljač. Uz sam Dunav sve je oduševio prizor od osam divljih svinja, dok su u ataru između Podolja i Topolja mogli vidjeti nekoliko košuta. Vrhunac biciklijade bio je pred sam kraj, uz  samu granicu s Mađarskom kada su biciklisti naišli na krdo od stotinjak jelena, košuta i srna. Bio je to prizor u rangu afričkih foto safarija i svima je dao na razmišljanje može li deer watching postati novi turistički proizvod Baranje?

   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja