Lifestyle / Ostalo

Bogat program jubilarnog 50. Orahovačkog proljeća

Bogat program jubilarnog 50. Orahovačkog proljeća

Turistička zajednica grada Orhaovice poziva vas na manifestaciju 50. Orahovačko proljeće koje počinje u petak 25. svibnja i završava u nedjelju 3. lipnja 2018.


Manifestacija Orahovačko proljeće kontinuirano se održava od godine 1968. i središnja je manifestacija oko koje se u Orahovici gradi turističku priču i otvara ljetnu turističku sezonu na  jezeru.

No korijeni te naše krovne manifestacije sežu i deset godina ranije kada je održano prvo cvjetno korzo, no i na sam početak dvadesetog stoljeća jer se turizam se u Orahovici počeo razvijati već 1914. godine kada je osnovano  Društvo za proljepšavanje mjesta i okolice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Orahovačko proljeće kroz deset dana koliko traje, ponudit će vam ono najbolje od orahovačke kulture, gastronomije i tradicije. Mladi, sport i rekreacija u središtu su ove manifestacije.

Papuk Extreme Challenge trodnevni je sportski događaj koji se održava u Parku prirode Papuk koji doslovno okružuje grad.

- Pripremili smo mnoštvo sportskih događanja  među kojima  Papučki maraton, MTB Maraton, Viking Warrior Race, MTB Spust. Osim toga, održat će se Kup Hrvatske i Prvenstvo Slavonije i Baranje u daljinskom plivanju, nogometni turnir NK Papuk, kup grada Orahovice u pecanju, slet planinara i zajednički obilazak staza, kamp izviđača Slavonije i Baranje, kup Hrvatske u preponskom jahanju, štafete te glavno natjecanje, prvenstvo Hrvatske u kros triatlonu koje je također kvalifikacijska utrka za odlazak na svjetsko prvenstvo u Danskoj.  Uz to, pripremili smo mnoštvo koncerata, predstava, izložbi, predavanja, radionica, tu je i akustična večer pod zvijezdama i još mnogo toga u čemu će naši gosti moći uživati tijekom deset dana. Bogat je i glazbeni program na gradskim pozornicama od kojeg izdvajamo nastupe Najboljih hrvatskih tamburaša i grupe S.A.R.S., poručuju iz TZ grada Orahovice.

Orahovačko proljeće završava tradicionalnim cvjetnim korzom u kojem sudjeluju djeca iz Orahovice i okolice, te 50.međunarodnom smotrom folklora, uz Vinkovačke Jeseni i Đakovačke vezove, najdugovječnijom takvom manifestacijom u Hrvatskoj.

PROGRAM (klikni za uvećanje):

OP 2018 Program 2

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!