Lifestyle / Ostalo

VolonterOSi – jake snage Pannonian Challengea

VolonterOSi – jake snage Pannonian Challengea

Većina mladih osječkih volontera je svoje volontersko iskustvo započela upravo na popularnom festivalu Pannonian Challenge, kojemu se naposljetku vraćaju iz godine u godinu.

Tako se ove godine na vodeće natjecanje ekstremnoga sporta u ovom dijelu Europe prijavilo više od 250 volontera, koji će moći birati između 11 sektora organizacije. Volonteri stoga mogu odabrati gdje žele raditi, ovisno o svojim željama i mogućnostima, a na raspolaganju im stoji najbolje opremljen skate parku u Jugoistočnoj Europi, koncertni prostor u Vegi ili pak TO DO sport event konferencija, koja je najveća novost ove godine.

- Svi zainteresirani se prijavljuju za one sektore koji ih zanimaju, odnosno gdje smatraju da mogu najviše pridonijeti, ali i naučiti. Uz naše volontere tu je i Zagrebačka banka koja podupire njihov rad te nam pomaže da im osiguramo nezaboravno i edukativno iskustvo. Ove će nam godine tako 100 volontera pomoći podići Pannonian Challenge na  jednu još višu razinu – istaknula je Mateja Drulak, koordinatorica volontera na festivalu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Udruzi Pannonian priznanje za razvoj volonterskog programa

Prošle godine Udruga Pannonian osvojila je posebno priznanje Volonterskog centra u Osijeku za razvoj volonterskog programa. Udruga s razvojem posebnog volonterskog programa stavlja posebnu pozornost na aktivno uključivanje mladih u zajednicu, njihov osobni i profesionalni razvoj, ali i razvoj urbanog identiteta Grada Osijeka. Svake godine Udruga prima oko 300 volonterskih prijava, pa stotinjak volontera naposljetku izravno pomaže u organizaciji samog festivala.
 
- Razlog zbog kojega volontiram na Pannonianu Challengeu jest taj što želim prvobitno pomoći u organizaciji ovog događaja, a uz to se i dobro zabaviti te upoznati nove ljude. Volontiranje na Pannonian Challengeu je posebno iskustvo koje bih svima preporučila. Prošle godine sam tako volontirala u skate parku, a ove godine sam se prijavila za volontiranje na TO DO konferenciji, jer me ona najviše zanima. Inače nisam iz Osijeka, dolazim iz Bosne i Hercegovine i super mi je što se termin održavanja Pannoniana pomaknuo na kraj svibnja, jer sam tada još u Osijeku zbog školskih obaveza - kazala je Lorena Babić, sedamnaestogodišnja volonterka iz Bosne i Hercegovine.
 
Mnogi će reći da bez aktivnog angažmana u zajednici nema niti rezultata, a kako nabolje pridonijeti razvijanju svoje lokalne zajednice - nego kroz volontiranje. Zanimljivo je kako su neki dosadašnji volonteri upravo svoje mjesto pod suncem pronašli uz organizacijski tim festivala te nakon volonterskog angažmana dobili priliku biti dijelom najzanimljivije ekstremne priče u našoj regiji. Tako su neki od volontera današnji organizatori festivala koji se rado prisjećaju svojih početaka.

Zbilja nije lako kada te na lijevoj obali Drave omami adrenalin i visoka temperatura zraka, a cijelu priču upotpune i neumorni komaraci - zanimljivi službeni partneri Pannonian Challengea.

Ono što je najvažnije, VolonterOSi - kako ih ekipa iz Pannoniana od milja zove - nakon nekoliko ekstremnih dana sporta i zabave, uvijek odlaze kući s novim znanjima i vještinama te nezaboravnim iskustvom. Stoga su upravo odabrani ovogodišnji VolonterOSi najbolji uvid u svoje obaveze dobili na posebnoj radionici održanoj protekloga četvrtka, 10. svibnja, na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, gdje su im koordinatori uz odličnu potporu Zagrebačke banke predstavili i brojne prednosti volontiranja na najboljem ekstremnom festivalu u ovom dijelu Europe. Već je tada na površinu isplivao entuzijazam svih okupljenih volontera, koji će u opuštenoj radnoj atmosferi biti glavni pokretači ekstremno dobre zabave na nadolazećem 19. Pannonian Challengeu.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!