Lifestyle / Ostalo

Velika bitka i srednjovjekovni sajam u Erdutu

Velika bitka i srednjovjekovni sajam u Erdutu

Turistička zajednica Općine Erdut u subotu 26. svibnja 2018. godine organizira srednjovjekovni sajam "Vinski grad Erdut" u spomen na 615 godina od prvog spomena vinograda u Erdutu 1403. godine. Pripremaju bogat i raznolik program na nekoliko lokacija.

„Vinski grad Erdut“ srednjovjekovni je sajam koji se po prvi puta održava u Erdutu u subotu 26. svibnja 2018. godine s početkom u 14 sati.

Sajmom će se obilježiti 615 godina od prvog pisanog spomena vinograda u Erdutu s obzirom da je 1403. godine bilo gradsko središte koje je kontroliralo prijelaz preko Dunava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Manifestacija „Vinski grad Erdut“ želi pokazati sljubljivanje vina i povijesti. Programi se održavaju na nekoliko lokacija u Erdutu. U dvorištu Dvorca Adamovch-Cseh bit će smješten vinski tabor, gdje će erdutski vinari predstaviti svoja vina, kuhari i ribiči predstavit će gastronomsku ponudu sa srednjovjekovnim i suvremenim jelima.

Spektakl – bitka za Erdutsku kulu počinje u 19 sati, a tijekom popodneva posjetitelji će moći razgledati viteški tabor i okušati se u mačevanju i streličarstvu.

U Gradskom parku predstavit će se udruge i lokalni OPG-ovi s ponudom svojim domaćih proizvoda.

Program završava DJ PARTYEM od 21 sat u dvorištu Dvorca Adamovich – Cseh.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!